Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
17-10-2009, 21:14
Co powiecie na temat zakupu tego samochodziku
Autor Wiadomość
micall 
Nowy Forumowicz

Auto: opel corsa b 95r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2009, 12:46   Co powiecie na temat zakupu tego samochodziku

Hej możecie coś powiedzieć, wypatrzeć jakieś mankamenty w tym modelu
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8216834
Byłbym wdzięczny za informacje

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 29-03-2009, 13:11   

Wersja SE ,brak zaślepki w zderzaku,zderzak jest również źle spasowany,za duże szpary pod lampami,nie oznacza to od razu ze jest po dzwonie,ze zdjęć wynika ze nadkola ma zdrowe,choć chyba lekkie znaki korozji są widoczne,rurka spryskiwaczy jest chyba poklejona,chyba ze to jakaś izolacja przed zimnem,brak osłony akumulatora,tyle czego się doszukałem,pokrywa klawiatury była przecierana z kurzu,odpryski farby na lewym ramieniu wycieraczki,ale to standard w każdym chyba Galu,z tych zdjęć mało widać,ale sadze ze lewe przednie nadkole jest połamane.
Ogólnie wizualnie wygląda nieźle.

Constans 
Forumowicz

Auto: Galant GLS 2.0 TD 98 EA6W 4D68
Wysłany: 29-03-2009, 13:40   

...a poza tym bardzo fajne autko... ...jak to nasze kochane Miśki ;)

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2009, 14:05   

przebieg ma "troche" za maly, raczej cos kolo 200. oczywiscie moge sie mylic, jednak na przypal widac ze wiecej.

micall 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2009, 14:27   

PLPynton napisał/a:
przebieg ma "troche" za maly, raczej cos kolo 200. oczywiscie moge sie mylic, jednak na przypal widac ze wiecej.

To znaczy ze koleś coś kombinował z papierami bo napisał że cyt.: "Mitsubishi posiada udokumentowany przebieg(książka serwisowa,wlepki,faktury, rachunki"

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 29-03-2009, 14:58   

micall,
Na to nie ma reguły,także się tym nie sugeruj,bo auto może mieć faktycznie taki przebieg,

Constans 
Forumowicz

Auto: Galant GLS 2.0 TD 98 EA6W 4D68
Wysłany: 29-03-2009, 15:16   

Książkę serwisową można kupić na allegro. Są cwaniaki, którzy wypełniają książkę pod kątem przekręconego licznika. Zdobyć pieczątki, to też nie jest problem dla nieuczciwego sprzedawcy. Najlepiej jak samochód obejrzy fachowiec. Jest kilka wszystkim znanych szczegółów, które należy sprawdzić. Np. stan koła kierownicy, pedałów, dźwigni zmiany biegów. Jak będą mocno wyświechtane, to możesz nabrać podejrzeń co do przebiegu. Podobnie, gdy wszystko będzie nowe jak z salonu...

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 29-03-2009, 15:16   

A ja w takie przebiegi nie wierzę.. Nie w tej klasie auta.

micall 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2009, 16:44   

A czy w związku że jest to wersja sport edition to jest to wersja już po fl z lepszymi hamulcami ?

maju_fci 
Nowy Forumowicz

Auto: opel astra
Wysłany: 29-03-2009, 18:38   

tak, SE ma już hamulce po liftowe.

micall 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2009, 22:34   

A mam jeszcze jedno pytanie.
Ostatnio jechałem takim galantem co miał przebieg grubo ponad 200 tys. dokładnie nie wiadomo ile przejechane( w książce serwisowej ostatni wpis w 2006 r miał 206 tysi a w rzeczywistości licznik wskazywał 179000 - patafian zapomniał wyjąć dokumentów ze schowka :twisted: ) i w samochodzie przy 140 km/h trzeba było unosić głos podczas rozmowy, czułem się nie wiele lepiej jak w mojej corsie przy tej samej prędkości. w tej klasie samochodu chyba nie powinno się czuć tej prędkości?
Spód samochodu (elementy zawieszenia) był tak zardzewiały że gdybym miał odkręcić jakąkolwiek śrubę to chyba od razu wolał bym ją obciąć. Facet (pseudo handlarz tłumaczył że samochód ma 10 lat jakby nie było i że to japończyk one tak mają.
Czy ktoś mógłby się ustosunkować do mojej wypowiedzi czy rzeczywiście tak jest??

Z góry dzięki

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 29-03-2009, 23:11   

To zależy od bezwypadkowości i ogólnego stanu auta. Co prawda gale nie są najcichsze pod względem szumów opływającego powietrza, ale można spokojnie rozmawiać przy 160. Mój ma 250tys i nie mam takich problemów.

Co do śrub, jeśli nie były ruszane przez 10 lat to faktycznie mogły zardzewieć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi