|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A 2.0] Komputery i ich oznaczenia |
Autor |
Wiadomość |
piwo8 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:34 [E33A 2.0] Komputery i ich oznaczenia
|
|
|
Witam, otwieram ten temat po to by zamiescic w nim pewne informacje jaki komputer do jakiego silnika.
A mój problem jest taki,moj misiek to 2.0 DOHC w (E33) 1993r. posaidam dwa komputery:
ten co był: (MD166252, E2T37277)
i ten co nabyłem i załozyłem do auta: (MD132957, E2T34575)
Kupiłem drugi komputer ponieważ w poprzednim zostaly wylane kondensatory, brzydko to wygladalo a nie chcialo mi sie go sprawdzac, oczywiscie kondensatory sa nowe.
Teraz jezdze na nowym kompie i auto raz idzie a raz nie idzie (jak nie idze to do 7 tys ma muła strasznego jakby wydech byl zatkany a od 7tys idze , stawiam na czujnik polozenia walka , ale nie o to tu chodzi. prosze o podanie informacji o tych komputerach. z góry dzieki |
|
|
|
 |
Janusz 58
Mitsumaniak SIGMA & 3000GT

Auto: mitsubishi sigma 96, 3000GT 92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2009, 23:46 komputer
|
|
|
Przerabiałem ten temat kilka chwil temu tylko do 1,8V8 i muszę Ci powiedzieć,że niestety musisz mieć ten sam model co miałeś bo inaczej tak niestety będziesz miał on ma zaprogramowaną inną mapę wtrysków,Ty masz 16v, a ten drugi jest do v8,pozdrawiam |
|
 |
piwo8 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2009, 08:43 Re: komputer
|
|
|
Janusz 58 napisał/a: | Przerabiałem ten temat kilka chwil temu tylko do 1,8V8 i muszę Ci powiedzieć,że niestety musisz mieć ten sam model co miałeś bo inaczej tak niestety będziesz miał on ma zaprogramowaną inną mapę wtrysków,Ty masz 16v, a ten drugi jest do v8,pozdrawiam |
Dzieki wielkie, tak tez myslałem. Ale wogole nie wiedzialem skad jest ten drugi komp. Jesli ktos cos wie o kompach i oznaczeniach to prosze pisac dla ogolnej wiadomosci.pozdrawiam całe grono.
Wlasnie przelozylem spowrotem kompa (tego co byl) i boze jak skaczedo 3 tys. okolo potem idzie.. a na wolnych jak by mial jakies dziury(w dziurach obroty spadaja o jakies 100-200), krokowka po zal. stacyjki wariuje i nie chce sie ustawic a jest dobra. Co to moze byc ustawienie zaplonu?, czujnik pol. przepustnicy?, a moze jedno i drugie? juz mi rece opadaja przy tym aucie pomocy |
|
|
|
 |
|
|