Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A] Witam prae problemów. i pytań..
Autor Wiadomość
K4G3 
Forumowicz

Auto: Colt CA*A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2009, 19:56   [CA5A] Witam prae problemów. i pytań..

Witam, w poniedziałek nabyłem swojego pierwszego Colta i sam się zaskoczyłem bo udało mi się nabyć GTI już wiem ze zapłaciłem za silnik i zawieszenie bo są w b. dobrym stanie bo koleś oszukał czego dowodem jest brak głośników i nie "idealny" stan samochodu o czym świadczy nie dające sie złożyć lusterko poza tym jest w innym kolorze i przetarte:/ wypadający reflektor i parę innych szczegółów no ale jak zobaczyłem jak cacuszko jeździ to się zakochałem i kupiłem :)

Silniczek wygląda tak

http://img135.imageshack....ge=snc00156.jpg
http://img160.imageshack....ge=snc00157.jpg

jeszcze nie zdążyłem wyjechać z miasta gdzie go kupiłem na stacji 2 kolesie podjechało i pytało się czy im go sprzedam posłuchali [mechanicy] i powiedzieli odrazu ze mało tych ma tak sprawny silnik jak ten gdyż oglądali ostatnio jakieś to żaden tak ładnie nie chodził.. :)

i tu moje pytania
jaki dobry akumulator to tego samochodu?? bo obecny ma tylko 45 A więc jak odpalę silnik włączę światła i dodam długie to mi schodzi z obrotów.. :/ Więc jaki pasuje do GTI ??

szyba mi się nie domyka do końca jest mała szpara.. jak to naprawić?? proszę o jaką pomoc? Będę to robić w sobotę więc proszę o każdy pomysł..

Tu muszę dodać ze prawe drzwi mi dziwnie wpadają do środka ciężko będzie to opisać ale postaram się jak najlepiej.. jak wspomniałem drzwi wpadają lekko do środka w lewym górnym rogu i jak idzie linia drzwi od właśnie tego lewego rogu do zawiasów odstaje mi troszkę wygląda to tak jak by ktoś chciał się do niego włamać i odgiął właśnie ten najsłabszy kawałek metalu.. obramówkę szyby.. myślę ze może być przegięty jeden zawias chyba dolny dlatego tak wpadają ale proszę o pomysły i opinie.. zdjęcie dodam jutro albo dziś jeszcze wieczorem..

jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę..
pozdrawiam

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 02-04-2009, 20:12   

Pojemność akumulatora nie ma akurat nic do tego, że schodzi Ci autko z obrotów po włączeniu odbiorników prądu-jest to objaw normalny lecz obroty powinny zostać podbite przez silnik krokowy do stanu pierwotnego. Poza tym po odpaleniu samochodu napięcie masz z alternatora nie z akumulatora. Pozdrawiam:)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 02-04-2009, 21:02   

K4G3, wrzuć fotki drzawi itp..
Co do obrotów do silniczek krokowy albo brudna przepustnica...
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-04-2009, 22:00   

Gratuluje zakupu:)
radze Ci podjedź do ASo i za chyba 200zł zrobią Ci przegląc, i powiedzą co do wymiany.
Na dzień dobry rozrząd, płyny filtry, kondensatorki ECU...
polecam warsztat AUTO TW (kondensatorki zwykły punkt rtv),
co do sprzedawcy, ja kupiłem samochód bezwypadkowy, tylko dziwnie szpachla odłaziła, inne światła, klocki lego miały lepsze spasowanie, szpachla w bagażniku i przy wlewie paliwa i kilka innych drobiazgów
jak teraz zadbasz o autko, i wszystko wymienisz/naprawisz to będziesz miał fajne SPORTOWE autko, w miare niezawodne:)
pozdrawiam:)
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

l_i_p_a 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.3 12V 94r swap 1.6
Wysłany: 02-04-2009, 22:04   

A to Gti to nie przypadkiem z Olsztyna jest? na allegro było?
Misiek dobrze radzi w końcu na SiMR'ze studiuje. :P

Made in Japan

K4G3 
Forumowicz

Wysłany: 02-04-2009, 22:49   

idas ok dziękuję ale akumulator i tak zmienię bo jest za wąski i za wysoki i mi lata na boki przy większych prędkościach lepiej mieć dopasowany..

l_i_p_a, Nie to nie z Olsztyna na oto moto i allegro stały tylko 3 mój taki żółty walony bok i drzwi więc odpadł i jeszcze jakiś.. Ale nie pamiętam.. A i jeszcze taki czarny na modlińskiej ale zniknął..

Misiek :) Dziękuje.. :) No właśnie mój tez bezwypadkowy tylko z Francji.. a jak byliście tam to wiecie jak żabojady jeżdżą :( troszkę poobijany i co najśmieszniejsze tylny zderzak jest wklęsły ze względu na to ze ktoś go parkował na słupku i od temperatury się odkształcił.. heh.. ale idealnie symetrycznie :O

Więc tak rozrząd za 40 tys mam do wymiany olej za 8 tykśów ,filtry nowe, pasek nowy za poważniejsze oględziny wezmę się w sobotę..
poproszę adres ASo.. bo na razie jeżdżę na francuskich blachach i nie chce błądzić jeszcze mi go zabrali..;(
Oj będę o niego dbać... O to nie trzeba sie martwić.. Tylko muszę sie jeszcze sporo o nim dowiedzieć..
Jak wiesz gdzie jeszcze mam zajrzeć to pisz..

rosomak1983, Oto zdjcia
http://img504.imageshack....ge=snc00170.jpg
http://img504.imageshack....ge=snc00165.jpg
http://img504.imageshack.us/gal.php?g=snc00167.jpg

na 2gim zdjęciu widać jak odstaje jak sie weźmie uszczelkę odsunie i widać też ze mi szyba nie dosuwa się do końca.. :/ mam pomysł rozebrać drzwi i z kolegą spróbować odgiąć je w drugą stronę.. Ale boje się ze doszczętnie zdeformuje drzwi.. i na razie czekam na rady.

poza tym..
przypomniało mi się jeszcze prosił bym o nazwę i namiary na głośniki bo jak pisałem wcześniej koleś je wyjął a myślę ze seryjne powinny grać dobrze chyba ze macie jakieś sprawdzone propozycję w rozsądnych cenach.. i dobrym dźwięku :)

I jeszcze czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę dostać zabezpieczenie od kół? Albo jak to odkręcić.. :)
http://img117.imageshack....ge=snc00164.jpg

hmm... nie wiem jeszcze jak się dostać do żarówek z przodu bo nie mam świateł postojowych :|

pozdrawiam

l_i_p_a 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2009, 23:04   

No ten z modlińskiej to za 10 tys. był i wyglądał na ładnego, ale nie byłem i nie oglądałem.
A gdzie mieszkasz w wawie bo można by się ustawić i obejrzeć twoje gti :)

Made in Japan

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 02-04-2009, 23:18   

Co do niedomykania szyby to pewnie źle zarobioną linkę masz. W tym temacie dowiesz się więcej na temat poprawnej wymiany linki.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=11277
Pozdrawiam:)

l_i_p_a 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2009, 23:21   

HMMM...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8184636

Made in Japan

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 03-04-2009, 01:55   

l_i_p_a napisał/a:
HMMM...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8184636

tak to ten... nie sadze zebysmy nie znali jakichs wystawionych na sprzzedaż GTików w tym kraju.Chłopaki wszystko wyniuchaja... O twoim była juz mowa na forum.
K4G3 napisał/a:
Więc tak rozrząd za 40 tys mam do wymiany olej za 8 tykśów ,filtry nowe, pasek nowy za poważniejsze oględziny wezmę się w sobotę..

acha chcesz łamac kardynalne zasady zakupu??? No chyba ze kupiłeś od kogos z rodziny... jesli nie to zacznij od wymiany oleju... :wink:
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Wysłany: 03-04-2009, 08:20   

K4G3, ja jestem ciekaw tej mocy :D jak kiedys bedziesz miał okazje podjedź na hamownie i sprawdź koniki :)

K4G3 
Forumowicz

Wysłany: 03-04-2009, 09:18   

l_i_p_a, W sobotę od rana ok 10 będę przy nim grzebać a mieszkam na powiślu więc możemy się ustawić

tak to ten.. :) połowa z tego co kolo napisał to ściemy.. car audio pff 0 głośników.. i takie tam

rosomak1983, nie chce łamać tych zasad ale czeka mnie reckling, rejestracja w PL i ubezpieczenie lekko liczę ok 2 tyś

kartomaniak gti,
koniki niedługo sprawdzę ale ok 140 jest :D

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 03-04-2009, 09:29   

K4G3 napisał/a:
tak to ten.. :) połowa z tego co kolo napisał to ściemy.. car audio pff 0 głośników.. i takie tam

a taki uczciwy miał byc bo w końcu policjant ponoć... Ludzie z forum juz tam węszyli :wink:
K4G3 napisał/a:
rosomak1983, nie chce łamać tych zasad

olej zmień jak najszybciej , sprawdz filtr powietrza. Z reszta mozesz od bidy poczekać.
Nie przegap rozrzadu zeby potem nie było ze Cie nie ostrzegalismy. Nie wierz sprzedajcemu bo widzisz ze sciemniał z głośnikami.
6 bolt only...

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Wysłany: 03-04-2009, 09:32   

to ogłoszenie to jedna wielka ściema, opłac go sobie spokojnie wymien olej i filtry i sprawdź stan paska rozrządu, tyle na początek

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2009, 10:02   

Sugeruję wymianę rozrządu. Lepiej zapłacić parę złotych i mieć pewność niż zawierzyć handlarzowi i - odpukać i odpluć - zerwać pasek i robić remont silnika. A taki remont sporo kosztuje...

Odpowiedz do tematu