Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne dźwięki podczas jazdy
Autor Wiadomość
skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2009, 11:51   Dziwne dźwięki podczas jazdy

Witam.Od jakiegoś czasu słyszę w aucie podczas jazdy dziwny dźwiek coś podobnego do wycia na biegu wstecznym.Dźwiek dobiega z przodu i podczas nawet delikatnego dodawania gazu,podczas odjęciu gazu cisza.Zastanawiam się czy to nie sprzęgło bo na postoju lub gdy auto toczy się na luzie i gazuję silnikiem jest tylko normalny dźwięk silnika :| Czyli wycie jest pod obciążeniem.Chyba że jest to normalny dźwięk w Space Wagonie GDI :wink:

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 15-04-2009, 12:23   

A może łożyska w skrzyni biegów? Czy podczas hamowania silnikiem na 1, 2 biegu nie słyszysz podobnych dźwięków?

Sprzęgło możesz raczej wykluczyć.

michalMSW
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2009, 21:49   

Zgadzam sie z Owczarem...To moga byc łozyska w skrzyni. Miałem to samo u siebie|(patrz moje wczesniejsze tematy). Kosztowalo mnie to ok 1500 zl za caly komplet łożysk plus jakies synchronizatory...

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 16-04-2009, 10:27   

a u Ciebie Michal jest chyba inna skrzynia bo masz 4x4.Może u mnie nie będzie tak źle chociaż już same rozbieranie skrzyni to lipa :(

[ Dodano: 04-05-2009, 19:40 ]
Siemanko chciałbym odświeżyć temacik ponieważ dzisiaj zauważyłem że ten dźwięk o którym pisałem w pierwszym poście jest słyszalny na postoju ,nawet bardziej nie wycie a głuche stukanie ,terkotanie ciężko jednoznacznie określić. Jak wycisnę sprzęgło dźwięk znika i jest cisza. Byłem u znajomego mechanika ,bo już zwaliłem wszystko na sprzęgło ,ale on po odsłuchaniu i przejechaniu autem stwierdził że to nie sprzęgło tylko coś w skrzyni. Powiedział żebym jeździł nie zawracał sobie tym głowy. Ostatnio zmieniałem olej w skrzyni może zły wybrałem Poradzicie coś mitsumaniaki

Odpowiedz do tematu