|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 17-10-2009, 21:19 |
Zaczynam szukać i prawie wpadłem na mine. Zobaczcie to... |
Autor |
Wiadomość |
Radiowiec
Nowy Forumowicz
Auto: Chce Galanta :) Mam Clio
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2009, 21:03 Zaczynam szukać i prawie wpadłem na mine. Zobaczcie to...
|
|
|
Na wstępie bardzo serdecznie witam wszystkich. Jak pewnie widać w preferncjach, nie mam Galanta, nigdy nie miałem, ale bardzo, bardzo chcę mieć:) W czerwcu ślub, przeprowadzka, no i nowe autko się zamarzyło:) Zakochany jestem w Galancie od dawna, obecnie jeżdżę Clio, które też jest fajne i będzie służyć żonie. Ja szukam bardziej męskiego i mniej ekonomicznego samochodu:) Tyle tytułem powitania. Otóż Gala szukam od kilku tygodni, docelowo finał ma nastąpić w czerwcu-lipcu. Ale strasznie ciężko coś znaleźć... Wczoraj wpadło mi w oko TO:
http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=1
Mam nadzieję, że dobrze się wkleiło... Powiedzcie sami - nic, tylko brać, prawda? Nagrzałem się niemiłosiernie, ale na szczęście mam w Berlinie kolege dobrego, który dziś poszedł negocjować cene. Zadzwonił do mnie godzine temu - "Stary, dla siebie w życiu bym tego nie kupił". Facet ma chyba talent do robienia zdjęć, bo nigdy bym nie poznał, że drzwi kierowcy są mocno zarysowane, tylny klosz pobity, uszczelki sparciałe i miejscami powyrywane, no i oczywiście całe oblane lakierem czerwonym. Auto było malowane niemal w całości, silnik podobno mocno klekotał i bujał się! Drzwi kierowcy po zamknięciu nie trafiały dobrze w zawias i obijały słupki! Masakra. Facet oddałby za 2 euro, ale ja podziękuję... Strasznie się zawiodłem, ale dobrze, że nie wlazłem na minę.
No cóż, poszukiwania trwają. Liczyłem, że może na forum ktoś sprzedaje swojego dopieszczonego Gala, ale na razie cisza.
Interesuje mnie praktycznie tylko sedan, ze względu na kase roczniki 97-99, silnik wyłącznie benzyna - jeśli sprowadzony, to 2.0 (akcyza), jeśli zarejestrowany z miłą chęcią 2,5:)
Się rozpisałem, ale naprawdę to forum bardzo mnie wciągnęło i mam nadzieję, że wkrótce dołącze do Waszej braci posiadaczy Galantów.
Pozdrawiam i czekam na ewntualne oferty - z nastawieniem na czerwiec, lipiec. |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 23-04-2009, 10:26
|
|
|
Radiowiec, dobrze ze masz znajomego i nie musiałes jechac.
Tak to bywa czesto-ze zdjęć często nie zobaczysz wszytskego.
A co do Gala-napisz do Rafalszczecin jego znajomy bedzie sprzedawal gala. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
Radiowiec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2009, 11:12
|
|
|
Już widziałem to ogłoszenie kolegi Rafała, ale ma dwie wady, jak dla mnie:
1) kombi
2) manualna skrzynia
Więc będę szukać dalej. W każdym razie dzięki! |
|
|
|
 |
Radiowiec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2009, 11:58
|
|
|
A może dałbyś rade wrzucić jakieś fotki Twojego auta? I ile ewentualnie byś sobie życzył za samochód?
[ Dodano: 23-04-2009, 12:30 ]
http://www.autoscout24.de...id=vzrgebo2y1do
Co powiecie o tym? Tak na pierwszy rzut oka chyba miał coś robione z prawym tylnim nadkolem, lekko inny odcień, ale to może w związku z robieniem zżartych przez ródą nadkoli?
http://www.autoscout24.de...id=vz2hugt3nytk
No to jeszcze ten - dosyć blisko ode mnie stoi. Wiem, siatex z przodu nic fajnego, ale za to ciekawy kolorek:) |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 23-04-2009, 13:47
|
|
|
Co do pierwszego - wyglada wg mnie ok. Przebieg z ogloszenia malutki.
Jedynie tak jak napisales tylne nadkola jakby sie odroznialy.
Co do drugiego auta-nie wypowiadam sie, bo...
Radiowiec, napisał/a: | wady, jak dla mnie:
1) kombi
... |
Radiowiec, napisał/a: | Interesuje mnie praktycznie tylko sedan |
No chyba ze zmienisz zdanie |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
Radiowiec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2009, 15:39
|
|
|
Co do drugiego auta-nie wypowiadam sie, bo...
Radiowiec, napisał/a: | wady, jak dla mnie:
1) kombi
... |
Radiowiec, napisał/a: | Interesuje mnie praktycznie tylko sedan |
No chyba ze zmienisz zdanie [/quote]
Wymienione wady dzielą się na dwie kategorie - wykluczające i nie:) Akurat wersja kombi nie jest moją wymarzoną, ale jeśli trafiłbym na naprawde zadbane auto w kombi, to pomyślę. Warunek konieczny to automat.
Swoją drogą to ciekawe, że więcej można spotkać wersji kombi. Kiedyś bodajże w Motorze był opisany Galant i napisali, że kombi trafia się rzadko. No to chyba tendencja się odwróciła - mało sedanów.
[ Dodano: 29-04-2009, 11:45 ]
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8538268
Popatrzcie, proszę, na tego. Dziś prawdopodobnie przejadę się go obejrzeć, ale może macie jakieś pierwsze wnioski? Zdjęcia dość duże. Szkoda, że kombi i hak, ale cena nawet nawet. No i automacik:D |
|
|
|
 |
|
|