Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mokro pod tylnym prawym dywanikiem
Autor Wiadomość
Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2009, 16:46   Mokro pod tylnym prawym dywanikiem

Słyszałem że może wciekać woda z przodu lub do bagażnika, ale w ty miejscu? I w ogóle ta ciecz jest tłusta, trochę jak płyn hamulcowy, ale przewody biegną chyba pod samochodem i nie ubyło mi nic ze zbiorniczka. Idzie tam tylko przewód tylnego spryskiwacza, nie zauważyłem żeby przeciekał i ta substancja nie pachnie jak płyn do szyb. Wessałem trochę strzykawką, kolor wydaje się zielonkawo brązowy, ale to może być wina syfu, jest bezwonny. Jak by to wszystko zebrać to pojemniczka to z 0,5L by się zebrało.
Co to może być??? :(
Ostatnio zmieniony przez Czaki 25-04-2009, 19:00, w całości zmieniany 1 raz  

demeone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 24-04-2009, 17:29   

Jestes pewien ze nic Ci sie nie rozlało sprawdziłeś dobrze pod siedzeniem czy nie ma jakiejs butelki lub czegos innego?

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2009, 18:14   

Brałem taka opcje pod uwagę, ale żadnej butelki nie ma i nie kojarzę żeby coś mi się wylało,a poza tym gumowy dywanik na wierzchu jest suchy. Wygląda to jak by od samej podłogi od blachy cos wyciekało.

[ Dodano: 25-04-2009, 18:59 ]
Teraz zauważyłem że podłoga z przodu po prawej też jest mokra :/ I wyraźnie ubywa mi płynu w układzie chłodzenia :evil: Wszystko wskazuję na nagrzewnicę :axe:

Może ktoś wie jak się dobrać do nagrzewnicy najłatwiej, żeby sprawdzić czy nie cieknie?

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2009, 21:24   

Z tego, co wiem, to będzie troszkę rozkładania. :|

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2009, 22:47   

Ej bez jaj, chyba nie będę musiał całej deski rozdzielczej ściągać? :|

rydek 
Mitsumaniak
rydek

Auto: Carisma 1,8 GDI Elegance.99r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2009, 10:37   

Czaki, moja propozycja jest taka:powycieraj wszystko ładnie do sucha możesz nawet suszarka posuszyć :D i kontroluj np po każdej jeździe przy małym wycieku stwierdzisz mniej więcej skąd sie wydostaje a do chłodnicy jest taki preparat który zapycha małe dziurki :D stosowałem kiedyś w ładzie bo miałem wyciek do kabiny i pomogło bez rozbierania :D a i wyciekało tylko wtedy jak szło ogrzewanie na auto jak było na zimnym to nie ciekło

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2009, 13:00   

Żeby do sucha wytrzeć to muszę fotel i kanapę wywalić żeby podłogę(ten filc czy coś) podnieść.
A dziś zauważyłem że trochę tego gówna mi na przedni dywanik gumowy wciekło od góry.
Spróbuję najpierw uszczelniacza wlać, potem się zobaczy.

Odpowiedz do tematu