|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik biegu jałowego |
Autor |
Wiadomość |
Creatinian1990
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse93 2.0 DOHC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Kwi 2009 Posty: 101 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 24-04-2009, 21:45 Czujnik biegu jałowego
|
|
|
Witam:)
Dziś po wizycie w Auto Arsie dowiedziałem się że problemy z obrotami u Misia nie są spowodowane przez przepustnice czy silniczek krokowy lecz przez czujnik czy kostkę biegu jałowego....jest ona umiejscowiona na przepustnicy w lewym rogu (1pin) wtyczka ta była odczepiona od początku kiedy kupiłem Kliperka... Moglibyście powiedzieć mi gdzie można coś takiego kupić?? i ile to może kosztować??
Z góry dziękuje:)
Jeżeli za mało informacji to piszcie;) dopisze co trzeba:) |
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24-04-2009, 22:50
|
|
|
to się nazywa IPS (Idle Position Sensor), kiedy puścisz pedał gazu, on zatrzymuje przepustnicę w odpowiednim ustawionym gwintem miejscu, powoduje wtedy styk z masą co informuje ECU komputer że ma zacząć martwić się wolnymi obrotami regulując między innymi silniczek krokowy
poszukaj na allegro aukcji gdzie mają całe kliperki na części lub same części, zadzwoń i zapytaj czy mają IPS i czy chcą sprzedać go samego, bez całej przepustnicy, może się uda znależć, nie powinien dużo kosztować, używany tak do 60 zł max bym dał...
ew. spytaj na forum, daj ogłoszenie w dziale "Kupię" i napisz do użytkownika Kiepuczi, może ma ale chyba tylko nowe... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Creatinian1990
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-04-2009, 23:16
|
|
|
Wielkie dzięki za info:) Pozdro |
|
 |
maniek1687
Nowy Forumowicz
Auto: mitshubishi eclipse2.0 16v.93r
|
Wysłany: 27-04-2009, 00:01
|
|
|
ja bym miał takie cos tylko bym musiał zobaczyc jak to wygląda... |
|
|
|
 |
Creatinian1990
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-04-2009, 22:10
|
|
|
Witam:)
Dziś zakupiłem ten IPS:) na szrocie XEDOS:)
Zapłaciłem 40zł:) wkręciłem w miejsce starego, podłączyłem przepływomierz, i wszystko lata jak trzeba:):D
Dzięki za pomoc |
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-04-2009, 10:34
|
|
|
miło mi że mogłem pomóc pozdrawiam i szerokiej |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|