|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
DLA IZY i wszystkich zainteresowanych tematem WORD w Łodzi |
Autor |
Wiadomość |
Dynamind
Mitsumaniak Dynamind
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2000 Jazz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2009, 10:19 DLA IZY i wszystkich zainteresowanych tematem WORD w Łodzi
|
|
|
Coś dla tych , którzy są w trakcie zdobywania upragnionego prawa jazdy...
możliwe , że wiadomość Was zaskoczy, rzecz chyba interesująca, zwłaszcza że dotyczy naszego łódzkiego WORDu.
Izuniu, temat dedykuję zwłaszcza Tobie, życzę ci farta i pomyślności , a Ty nie dziękuj
Dyrektor WORD oblał egzamin na egzaminatora
Pytania były bardzo wredne - ocenia Zbigniew Skowroński, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Łodzi, któremu nie powiodło się pierwsze podejście do egzaminu na egzaminatora. Trzeba go zaliczyć, aby zdobyć uprawnienia egzaminowania kandydatów na kierowców kategorii B. Skowroński oblał teorię podczas egzaminów, które dla grupy około 300 osób z dwóch województw (łódzkiego i dolnośląskiego) odbywały się przez weekend na terenie WORD w Piotrkowie Trybunalskim. Do egzaminu przystąpili także policjanci, m.in. Mariusz Hereng, były zastępca komendanta miejskiego policji w Piotrkowie.
- Wracam do domu i nie wiem, co żonie powiem - martwił się Skowroński, wczoraj po południu opuszczając siedzibę piotrkowskiego WORD. - Wszystkim, którzy zamierzają mnie z tego powodu krytykować, mogę tylko powiedzieć, żeby spróbowali sami. Niektóre pytania są takie, że trzeba być alfą i omegą, wybitnym ekspertem, mieć nie tylko wiedzę, ale wyczuć intencje autora, by na nie odpowiedzieć.
Co konkretnie zaskoczyło szefa łódzkiego ośrodka egzaminowania kierowców?
- Na przykład pytanie o minimalną przepuszczalność światła przez przednią szybę auta, do wyboru były odpowiedzi 65, 70 i 75 procent. Nie spotkałem się z tym w rozporządzeniach, które studiowałem - wyjaśnia.
Zbigniew Skowroński twierdzi, że przygotowywał się długo (sam kurs trwa pół roku) i sumiennie, ale nie spodziewał się, że pytania będą dotyczyć takich - jak to określił - niuansów, a do tego sformułowane będą "w sposób niezrozumiały".
- Nie wiem, czy udzielenie na nie odpowiedzi jest akurat wyznacznikiem tego, że się będzie potem dobrym egzaminatorem, ale poległem i wynik ten przyjmuję z pokorą - dodaje. Pociesza się, że z grupy osób, z którą zdawał, część teoretyczną zdało nie więcej niż 15 procent.
Pytany o motywy przystąpienia do egzaminu, tłumaczy, że chce zdobyć dodatkowe uprawnienia między innymi po to, by "pokazać swoim współpracownikom, że mają kompetentnego szefa", ale także ze względów praktycznych, bo dyrektorem nie jest się wiecznie, a egzaminator to elitarny zawód, choć trudny, stresujący i wymagający koncentracji.
Dyrektor Zbigniew Skowroński nie zamierza się poddać. Chociaż kolejna szansa przystąpienia do egzaminu pojawi się pod koniec lipca w WORD w Skierniewicach, to swoich sił spróbuje nieco później (2 sierpnia), na egzaminach organizowanych ponownie w Piotrkowie.
http://www.spedycje.pl/ak...zaminatora.html |
|
|
|
 |
iza
Mitsumaniak IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
|
Wysłany: 07-05-2009, 00:26
|
|
|
dziekuję BARDZO o i widać że o Mnie myślą czasem |

|
|
|
|
 |
Dynamind
Mitsumaniak Dynamind
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2000 Jazz
|
Wysłany: 18-05-2009, 13:35
|
|
|
iza napisał/a: | dziekuję BARDZO o i widać że o Mnie myślą czasem |
tak , Izuniu, pomyślałam wtedy o Tobie ... i własnym pierwszym nieudanym egzaminie na prawko... spłakałam się wtedy jak bóbr |
|
|
|
 |
iza
Mitsumaniak IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
|
Wysłany: 21-05-2009, 00:53
|
|
|
Dynamind napisał/a: | iza napisał/a: | dziekuję BARDZO o i widać że o Mnie myślą czasem |
tak , Izuniu, pomyślałam wtedy o Tobie ... i własnym pierwszym nieudanym egzaminie na prawko... spłakałam się wtedy jak bóbr |
Ja zaś wyszłam z usmiechem po co sie dołować ,po paru godz dopiero było gorzej |

|
|
|
|
 |
|
|