|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3A] Wspomaganie??? |
Autor |
Wiadomość |
zyziowaty
Forumowicz

Auto: EA3A '99, EA3W '02 Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Cze 2006 Posty: 62 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 29-01-2018, 03:20 [EA3A] Wspomaganie???
|
|
|
Problem wyskoczył z dnia na dzień - wspomaganie w moim miśku nigdy nie było rewelacyjne, ale z początkiem roku kierownica przestała "odbijać" po wyjściu z zakrętu, trzeba pomagać - jakieś sugestie?
pzdr
zyziowaty |
|
|
|
 |
szwagierr
Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 29-01-2018, 08:27
|
|
|
Sprawdź czy kierownica obraca się lekko przy wyłączonym silniku i podniesionych przednich kołach. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24286 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-01-2018, 09:14
|
|
|
za odbijanie kiery odpowiadają banany - więc są pierwsze do sprawdzenia
no i zwrotnica obraca się na sworzniu prostego, więc oba sworznie do sprawdzenia |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 29-01-2018, 15:04
|
|
|
zyziowaty napisał/a: | kierownica przestała "odbijać" po wyjściu z zakrętu, trzeba pomagać - jakieś sugestie? |
Wszystkie sworznie razem z górnym wahaczem do sprawdzenie ,u mnie po wymianie końcówek drążków kierowniczych tez nie odbijała ale juz sie normuje |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
zyziowaty
Forumowicz

Auto: EA3A '99, EA3W '02 Avance
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Cze 2006 Posty: 62 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 30-01-2018, 00:25
|
|
|
To akurat jasne - przez 12 lat parę prostych i bananów wymieniłem - zawsze początkowo chodziły z oporem i z czasem wszystko wracało do normy. Ostatnio nic nie dłubałem w zawieszeniu - może nadszedł czas na górny wahacz, a dokładniej jego sworzeń? - jeszcze nie był wymieniany. Znajomi stawiają na maglownicę/pompę/płyn, ale nie do końca chce mi się w to wierzyć... Każdy Wasz pomysł będzie wzięty pod uwagę
pzdr
zyziowaty |
|
|
|
 |
|
|