|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Przekładka na diesla z carismy |
Autor |
Wiadomość |
M_A_V
Mitsumaniak

Auto: Galant EA3A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-05-2009, 12:42 [CK1A 1.3] Przekładka na diesla z carismy
|
|
|
Mam zamiar kupić Lancera CKO z '97 ale zauważyłem że na rynku dostępne są modele tylko z benzynowym silnikiem 1.3 16V natomiast Lancer ma dużo cech wspólnych z Carismą (np tył mają identyczny) i tak się zastanawiam czy jest możliwość zamontowania w Lancerze silnika Diesla z Carismy bo nie ukrywam że jestem zwolennikiem tych silników . Proszę tutejszych speców o opinie oraz czy czasami koszty nie przerosną ceny samego auta |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2009, 22:53
|
|
|
M_A_V napisał/a: | dużo cech wspólnych z Carismą (np tył mają identyczny) i |
przyjrzyj się tym autom jeszcze raz, są podobne, ale napewno nie identyczne.
co do SWAP'a na silnik DID z Carismy (bo zakładam, że o tym piszesz) musisz liczyć sie z kwotą rzędu 10 tys, + parę zł na nieprzewidziane modyfikacje, no chyba że będziesz dłubał sam, albo oddasz jakiemuś "hieniowi" do poskładania na podwórku z różnym skutkiem |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 08-05-2009, 23:45
|
|
|
w wiekszosci sa to silniki 12v |
|
|
|
 |
M_A_V
Mitsumaniak

Auto: Galant EA3A
|
Wysłany: 09-05-2009, 12:41
|
|
|
o cholera no to chyba zostanie przy benzyniaku tym bardziej że lancer którego mam zamiar kupić kosztuje 8000 zł
aa za te 16V to sorka szczerze to nie wiedziałem |
_________________ Mitsubishi uzależnia |
|
|
|
 |
|
|