|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MAX temperatura płynu w chłodnicy!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Creatinian1990
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse93 2.0 DOHC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Kwi 2009 Posty: 101 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-05-2009, 23:20 MAX temperatura płynu w chłodnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Witam:)
Mam pewien problem... a mianowicie dziś po przejechaniu paru kilometrów Strzałka od temp. skoczyła max w prawo......:(
Gdy zgasiłem auto pod domem odczekałem chwilkę i przekręciłem na zapłon to strzałeczka w mig skoczyła na max do góry... pomyślałem więc, że może ECU ma jakiś błąd wiec odłączyłem akumulator na parę minut... podłączyłem z powrotem i dalej to samo... sprawdziłem stan płynu w chłodnicy i jest OK...
Mi nasuwa się jedynie myśl, że jest to uszkodzony czujnik temperatury??
A co Wy o tym sądzicie??
Pozdrawiam.
[ Dodano: 07-05-2009, 11:05 ]
Byłem już dziś u mechanika i okazało się, że jednak nie jest to czujnik temp ani termostat tylko, że przewód ma przebicie i trzeba go zaizolować:) |
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-05-2009, 22:31
|
|
|
super, ale pytanie czemu dostał przebicia to następny temat do zastanowienia i wierz mi że może być kluczowy... co by było gdyby dostał przebicia inny ważniejszy kabelek np. wysyłając do ECU napięcie 12V?.... przykro myśleć... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|