Klimatyzacja - pytanko |
Autor |
Wiadomość |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 3000 GT SL '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2009, 08:59 Klimatyzacja - pytanko
|
|
|
Witam serdecznie,
Mam takie pytanko dotyczace klimatyzacji. Czy w 3000 GT oprocz filtru przeciwpylkowego znajduje sie filter osuszajacy ? Jesli tak to czy nie wiecie gdzie on sie znajduje ? Czy mozna go wymienic samemu czy raczej musi to zrobic serwis klimatyzacji.
Gdzie zakupujecie filtry do naszych Miskow?
A tak przy okazji czy ktos wie czemu usunieto moje konto Fakt, ze dawno nie zagladalem na forum Jakas reorganizacja mnie ominela czy cos? hehe
Z gory dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
viper1960
Nowy Forumowicz viper1960
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 05-07-2009, 09:32
|
|
|
|
_________________ Roman |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2009, 08:38
|
|
|
dj_grubber, Filtr osuszacza samemu nie wymienisz kłania sie serwis klimy a co gorsza są te filtry ciężkie do zdobycia natomiast samo umiejscowienie filtra to będzie po prawej stronie koło lampy praktycznie mocowany na przelocie przez podłużnice tam gdzie przykręcany jest zderzak do podłużnic. |
|
|
|
 |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 13-07-2009, 12:55
|
|
|
Wielkie dzieki kosior1975. Jak bylem w serwisie to klime mi napelnili i odgrzybili. Na necie wyczytalem ze taki filterek tez od czasu do czasu powinno sie zmienic stad moje pytanie.
Przynajmniej bede wiedzial gdzie szukac, moze jakis zamiennik podejdzie hmm
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2009, 08:27
|
|
|
Dobry klimatyzator przerabia filtry na jakieś bardziej popularne (vw czy opel) które kosztuja grosze i są praktycznie dostępne wszędzie o zamiennikach nie słyszałem albo się nie spotkałem
koszt przerobienia na filtr bardzie popularny to około 100pln ( u mnie w poznaniu) a szczerze mówiąc filtr to filtr wiec dla klimy bez różnicy czy oryginalny japoński czy przerabiany z vw
u mnie siedzi z Passata B5 i hula bez problemu |
|
|
|
 |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 19-07-2009, 13:59
|
|
|
Wlasnie wrocilem z serwisu klimy, odgrzybiona, napelniona, sprawdzona szczelnosc , zmiana oleju itp. itd.
Niestety jak im powiedzialem o filtrze osuszacza klimy to do tego modelu nie maja i facet zbytnio nie wiedzial jak sie za to zabrac aby przerobic jakis inny. To samo z filtrem przeciwpylkowym.
Dzwonilem do serwisu z czesciami japan cos tam w warszawie i mi powiedzieli ze u nich w katalogu 3000GT nie ma filtru przeciwpylkowego
To jak to w koncu jest . Wiecie gdzie znajduje sie ten filtr przeciwpylkowy w 3000GT ? Czy ktos moze polecic mi jakis sklep gdzie taki filter moge dostac ? Chetnie bym go wymienil ale jak podjezdzam pod serwis klimy to ludzie oczy otwieraja |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2009, 09:17
|
|
|
dj_grubber, niestety tak jak sigma tak i 3000 gt nie ma filtra przeciwpyłkowego i nigdy go nie miało tak wiec nie zawracaj sobie tym głowy a co do osuszacza prawdopodobnie kłaniają się USA skoro w twoim rejonie nie ma kto tego zrobić u mnie przeróbka kosztowała 55 pln + filtr od Passata B5 całość wyszła 120 pln .No ale Ty nie będziesz jechał z Tarnowa do Poznania. Spróbuj może gdzieś w Krakowie |
|
|
|
 |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-07-2009, 21:14
|
|
|
Wielkie dzieki. Nie ukrywam ze jestem lekko zdziwiony . Problemik sam sie rozwiazal. Klimka chlodzi super wiec dam sobie narazie z tym spokoj.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|