Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
bezpiecznik ABS
Autor Wiadomość
Arti_Ca0 
Forumowicz

Auto: Colt CJO 1.3 '97
Wysłany: 11-05-2009, 22:37   bezpiecznik ABS

powiedzcie mi gdzie znajduje sie bezpiecznik od absu? bo kupilem CJO i i ani w tej puszcze pod maska ani kolo kiery nie widze. chyba ze jest jakos inaczej opisany (w cao byl opisany na tej puszcze pod maska). a moze nie ma wogole bezpiecznika takowego?

madcat 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1.3 12V GL `96/97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2009, 22:52   

Podlacze sie :) Jak mozna sprawdzic czy moj Colciak ma ABS ?? Ostatnio przy ostrym hamowaniu wszystkie kola sie zablokowaly (przynajmniej nie sciaga go :D ) Przy zakupie mowiono mi ze jest wyposazony w ABS, wiec nie wiem czy jest ale nie dziala, czy go poprostu tam nie ma.

vtec 
Forumowicz
Motoamator

Auto: Colt CJ1A
Wysłany: 13-05-2009, 00:38   

takze sie polacze mam dokladnie te sama sytuacje co kolega powyzej. W sumie sie juz przyzwyczailem ze nie mam ABS , choc ciekawi mnie dlaczego :)

Qbatcz 
Mitsumaniak
life is good!!

Auto: colt cj0
Wysłany: 13-05-2009, 19:20   

Wystarczy sprawdzić czy przy klemach przy aku jest bezpiecznik z napisem ABS jeśli się go wyciągnie zaświeci się kontrolka przy zegarach. ja jak kupowałem colta to w ogłoszeniu pisało ..."ABS"... ale nie mam... a kolega ma ale wyciągnął bezpiecznik bo woli bez, ja też wolę...

Piszę poprawnie po polsku
.

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Wysłany: 13-05-2009, 22:32   

Qbatcz napisał/a:
kolega ma ale wyciągnął bezpiecznik bo woli bez, ja też wolę...
albo w CJ jest inaczej rozwiazane "wylaczanie przez bezpiecznik" albo niedlugo bedzie zbieral resztki fury z drzewa

vtec 
Forumowicz
Motoamator

Auto: Colt CJ1A
Wysłany: 14-05-2009, 00:39   

tez wole w 85% przepadkow bez ABS....jednak czasem sie przydaje ;-) Czyli jesli nie mam przy klepmach takowego bezbepiecznika (ktos wie jak to dokladnie ma wygladac?) tzn ze nie mam ABS?

Kaleid 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Wysłany: 14-05-2009, 09:06   

Przede wszystkim zobacz czy masz pompę ABS. Jak otworzysz maskę, znajduje się ona przy ściance działowej po lewej stronie. Wychodzi z niej 6 przewodów hamulcowych.

Odpowiedz do tematu