Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
hamulec ręczny
Autor Wiadomość
bufor
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2009, 09:56   hamulec ręczny

witam Panowie i Panie mam mały problem z hamulcem ręcznym mianowicie mam luz na dźwigni hamulca ręcznego naprawiano mi to i poprawiano 3-razy problem polega na tym ze nie odbija do końca ręczny z lewej strony tył jak mu młotkiem przywalę i cofnę do końca to parę dni jest OK ,ręczny jest używany cały czas .CO zrobić żeby odbijało samo do końca , i czy poradzę sobie z tym sam jak się do tego dobrać

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Auto: Lancer X/Colt V/Tiburon
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2009, 11:30   

musisz sciagnac kolo i i sprawdzic szczenki,bo mi sie wydaje ze nie cofaja klocka. i dltego masz ten problem,najlepiej rozebrac szczenki i sprawdzic.

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 09-05-2009, 12:44   

bufor, masz tarcze czy bębny?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

bufor
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2009, 14:26   

tarcze mam z tyłu

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 09-05-2009, 15:42   

być może to co ściąga linkę (nie wiem jak to nazwać) trochę przyrdzewiało i nie odpuszcza do końca,próbowałeś to potraktować odrdzewiaczem?Albo linka się blokuje gdzieś w pancerzu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Cysio
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2009, 23:29   

To są zapieczone tłoczki prawdopodobnie. Starczy wyczyścic zaciski i tłoczki i wszystko powinno byc ok.

andy_lodz
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2009, 09:36   

Miałem dokładnie tak samo.Potraktowałem odrdzewiaczem ,,to co sciaga linkę" jednoczesnie pukająć młotkiem zaczęło się ruszać w miarę lekko.Później jeszcze wd40 żeby troche nasmarowac i od kilku miesięcy mam spokój.

vidus19790805 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
Wysłany: 09-06-2009, 10:25   

witajcie ......a ja mam w sumie banalny klopot ale zawsze lepiej sie poradzic .....potrzebuje naciągnąć linke od recznego w info techu pokazuje ze gdzies w miejscu kolo strumienicy to sie znajduje ////poradzcie koledzy jak nic nie zepsuć :oops:

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 09-06-2009, 10:32   

Jeżeli masz nowy model to przed ręcznym masz taki gumowy schowek/uchwyt na 2 napoje, wyciągasz tę gumę i bierzesz kluczyk M10 i naciągasz ręczny, nie trzeba zdejmować tunelu plastikowego od kanały.
Jeżeli masz stary model to zdejmujesz kanał i naciągasz.

PS. wstaw w podpis rocznik samochodu będzie łatwiej.

vidus19790805 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
Wysłany: 09-06-2009, 22:08   

dzieki bardzo ,,,dla studenta ...pozdrawiam :D

ukrafal
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2009, 21:58   

Zdejmij wszystko i przeczysc mozliwe ze sa zapieczone

Odpowiedz do tematu