|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Turbo Kit |
Autor |
Wiadomość |
Siekiera
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G GS 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2009, 10:48 [1G 90-94] Turbo Kit
|
|
|
Chciałem się zapytać czy któryś z tych zestawów będzie dobry jakościowo i coś wogóle dawał za tą cenę ?? Jeśli nie, to co polecacie innego ??
1. Zestaw I
2. Zestaw II
Z góry dzięki za pomoc |
_________________ 93' Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS - SPRZEDANY
01' Skoda Fabia 1.9 SDI (złomek )
07' VW Touran 1.9 TDI |
|
|
|
 |
PiraTBHW
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse GS 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2009, 20:25
|
|
|
czy jeden czy drugi przy sofcie czyt. nie zakutym motorze da tyle samo.
kwestia jaka gruba jest korba i ile zniosą tuleje żeby bez ukucia go dmuchnąć sensownie.
jeszcze swojego nie rozbierałem wiec nie mam rozeznania, ale po przeżyciach z turbieniem silnika hondy moge powiezieć że ładowanie japońskich silników atmosferycznych wiecej jak 0,5 może okazać sie zabujcze, wysokoobrotowe ścierwa mają strasznie słabe korby. druga sprawa to samo strojenie, złożyć zestaw to pikuś, a dostarczyć wystarczającą ilość wachy żeby AFR przy pałce był koło 12,5 może okazać sie problematyczne. Ja narazie zbieram info i powoli graty coby swoje 4g63 podpompować ale jak wyjdzie to sie okaże
ps. jakość gotowych zestawó tubo made by ebaY pozostawia wiele do życzenia, pekające kolektory, słabe spreżarki to norma przerabiałem te tematy
pozdro |
|
|
|
 |
|
|