|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-12-2009, 19:26 |
[EAx 97-04] 2x Galant 2,5 V6 kombi automat Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
zibuch
Nowy Forumowicz
Auto: honda legend coupe, gal soon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-10-2009, 13:26 [EAx 97-04] 2x Galant 2,5 V6 kombi automat Gliwice
|
|
|
jako, ze w okolicy (Gdańsk) nie ma w ogóle wyboru kombiaka z automatyczna skrzynia biegów, najlepiej 2,5 V6 proszę o pomoc w ocenie kilku egzemplarzy.
GAL 1
Rok produkcji (1900 - 2100): 1998
Przebieg (km): 179200
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Do zaoferowania mam samochód osobowy Mitsubishi Galant, rok 1998, poj. 2,5l, silnik V6. Sprowadzony z Niemiec.
Posiada pełne wyposażenie + klimatronic.
Stan techniczny oraz wizualny bardzo dobry.
Auto przygotowane do zarejestrowania.
Cena 10900 zł zawiera:
akcyzę
badanie techniczne
tłumaczenie dokumentów
opłatę recyklingową.
Wystawiam fakturę zakupu (kupujący nie płaci podatku od czynności cywilno-prawnych w wys.2% )
Wszelkie informacje tel.880000969 lub 504 99 6001
http://allegro.pl/item785...98r_okazja.html
czy tego sprzedajacego nie było już na tym forum?
GAL 2
Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (km): 175000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Skórzana tapicerka, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Sprowadzony
Do zaoferowania mam samochód osobowy Mitsubishi Galant, rok 1997, poj. 2,5l, silnik V6. Sprowadzony z Niemiec.
Posiada pełne wyposażenie, + klimatronic + podgrzewane fotele + panoramiczny szyberdach.
Auto przygotowane do zarejestrowania.
Cena 10 500 zł zawiera:
akcyzę
badanie techniczne
tłumaczenie dokumentów
opłatę recyklingową.
Wystawiam fakturę zakupu (kupujący nie płaci podatku od czynności cywilno-prawnych w wys.2% )
Wszelkie informacje tel. 504 996 001
http://allegro.pl/item790...97r_okazja.html
oba od jednego sprzedawcy, który chyba się specjalizuje w ściąganiu galantów 2,5 kombi w Niemiec. kupie któregoś z powyższych, chyba ze mi odradzicie albo polecicie innego.
z góry dzięki |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 21-10-2009, 10:39, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 20-10-2009, 20:49
|
|
|
zibuch jesteś już trochę zarejestrowany więc może dostosujesz temat wg TEGO schematu bo jest duża szansa że nie doczekasz się odpowiedzi. Pytaj się o najbardziej interesujące Cię sztuki wtedy otrzymasz dokładniejszą analizę. Powodzenia w poszukiwaniach |
|
 |
zibuch
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2009, 07:36
|
|
|
rzeczywiscie sie nie popisalem ale nie jestem stalym bywalcem forum i zmylil mnie jeden z tematow. juz sie poprawiam |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 21-10-2009, 10:54
|
|
|
Oba Gale wyglądają ładnie
W galu nr 1 zderzak z przodu ma inny odcień i śruby mocowania chłodnicy z lewej strony są inne,
Gal nr 2 brak zaślepki przy lewym halogenie z dodatkowego wyposażenia ma szyberdach i webasto
Uważam ze oba warte uwagi. |
|
|
|
 |
tucci
Mitsumaniak TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
|
Wysłany: 21-10-2009, 14:27
|
|
|
Galant nr 2 ma dosc swieze opony, czysta i zadbana tapicerke (ale to sa tylko zdjecia),
chyba nawet BRAK OGNISK RUDEJ NA TYLNYCH NADKOLACH, co w duzym stopniu pomniejsza twoja przyszla inwestycje, skrzynka At, szkoda ze nie TIPTRONIC, komin z tylu juz przerobiony, pletwa tez jest (bez swiatla stopu, ale jest), szyby przyciemnione, wiec rozwiez koszty z tymi gadzetami odpadaja.
A jak mechanicznie, trzeba do niego wsiasc i zabrac na ziurawke jakas, wytrzepac zawieszenie a potem na podnosnik.
Moze byc wart tej ceny, nawet jesli trzeba bedzie wymienic rozrzad, plyny, klocki i tarcze, ewen. sprzeglo i popychacze- bo te elementy w ktoryms etapie uzytkowania beda staly w kolejce do wymiany.
Co do 1szego to skorka dodana przez wlasciciela (moim zdaniem ladiutko wykonczona), ale o podgrzewaniu foteli nie zapomnial "+", trzeba sie przyjrzec czy rudy nie ma na nadkolach, najechane tyle co 2gi, wiec tutaj roznic nie ma, ubozsza wersja w porownaniu z 2gim, jak technicznie-->czytaj wyzej.
Oba galanty sa przeliftowe, wiec w moim przekonaniu srednio hamuja, ale to akurat zaden problem.
Wazne rowniez czy komserwa podwozia byla, ale domyslam sie ze nie skoro od [EDIT by MOD - radzę powściągliwość w tego typu określeniach] przyjechaly. |
_________________ alteri vivas oportet, si vis tibi vivere
HISTORIA GALICJUSZA
OfLS-DonKnutrix
 |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 21-10-2009, 15:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:01
|
|
|
zibuch,
Ciemnobutelkowy Gal już sprzedany.
Ja sam kupiłem od tego gościa swojego Gala w takiej specyfikacji za podobne pieniądze.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta i gościa mogę polecić. Czy zniknięcie zielonego Gala z Allegro to Twoja sprawka? |
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
zibuch
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:14
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | zibuch,
Ciemnobutelkowy Gal już sprzedany.
Ja sam kupiłem od tego gościa swojego Gala w takiej specyfikacji za podobne pieniądze.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta i gościa mogę polecić. Czy zniknięcie zielonego Gala z Allegro to Twoja sprawka? |
wiem wiem, niestety nie mam z tym nic wspolnego. jak zadzonilem, zeby sie umowic to wlasnie go zabierali. koles ma rozmach, 4-ty taki galant sprzedany w ciagu 3 tygodni. z powodu braku czasu szykuje sie zakup przez internet |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 21-10-2009, 21:02
|
|
|
zibuch napisał/a: | Ciemnobutelkowy Gal już sprzedany. |
Nie dziwne, sam bym chętnie go łyknął (wymienił swojego) i do tego miał jeszcze vebasto (z tego co widzę na zdjęciach), ładny spojler (chyba taki jak ma Kmer) i po wymianie kierunków o reszcie nie wspominając....... |
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 21-10-2009, 21:14
|
|
|
Marti napisał/a: | ładny spojler (chyba taki jak ma Kmer) |
No niestety chciałbym ale jak na razie nie mam żadnego,poszukuje takowego jak ma roch 27 w swoim Legnum,choć i taki by mi wystarczył. |
|
|
|
 |
|
|