|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero V60 - do turystyki / na wyprawe |
Autor |
Wiadomość |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2009, 17:29 Pajero V60 - do turystyki / na wyprawe
|
|
|
Witam
Mam pytanie czy koledzy mają jakieś doświadczenie odnośnie modyfikacji Pajero 2003r long 3,2 DID ???
Chodzi mi o przystosowanie autka do lekkiej turystyki off-road: lekki lift zawieszenia, większe koła, osłony, zderzaki, dodatkowe oświetlenie.
Jestem z małopolski i szukam też jakiegoś warsztatu który by wykonał modyfikacje.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc |
|
|
|
 |
kameleon [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2009, 22:12
|
|
|
Exc_racing,w wolnej chwili poczytaj sobie wątek: http://forums.overlander....der=asc&start=0
Do V60 jest wszystko co chcesz.
Zawieszenia Dobinsons,TJM,OME - lift 40-50mm, większa ładowność,możliwość dołożenia stalowego zderzaka ARB,TJM i wyciągarki, osłon podwozia Asfir, snorkele Safari i TJM
Z liftem zawieszenia wchodzą koła 285/75r16- 33"
Zatem do dzieła!
|
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2009, 22:44
|
|
|
Wielkie dzięki
A znacie jeszcze jakiś dobry warsztat w małopolskim któremu mógłbym powierzyć moje auto ? Chodzi o to żeby potrafili np stworzyć prosty, nie rzucający się w oczy zderzak pod wyciągarkę (będzie podejrzewam taniej nić oryginalne) i jakieś blachy ochronne. No i żeby miał dostęp do części oczywiście |
|
|
|
 |
kameleon [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2009, 06:08
|
|
|
Zderzak zostaw seryjny,wystarczy płyta montażowa i mała wyciągarka żeby nie pokrzywić auta bez ramy .
Wiele firm ma w ofercie akcesoria do V60 ale zwykle odstrasza bardzo długi czas oczekiwania na realizację
Poszukaj w necie jak wyglądają osłony i z pomocą kartonowego wzoru da się zrobić fajne osłony
Jeśli na 33" Pajero osłabnie to możesz jeszcze zmienić przełożenia w dyfrach na 4,9
|
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2009, 10:29
|
|
|
wielkie dzięki, będę szukał. Mam znajomego co robi konstrukcje stalowe to mi pewnie dorobi osłony
Dzieki |
|
|
|
 |
|
|