|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klimatronik. Wentylator |
Autor |
Wiadomość |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 29-12-2010, 21:13 Klimatronik. Wentylator
|
|
|
Witam.
Problem polega na nie uruchamianiu się wentylatora.
TZN. Przekręcam kluczyk i powinien już działać wiatrak , powinno dmuchać powietrze. U mnie nic się nie dzieje. Moge sobie stukać w klawisze, mocniej-słabiej, klima, na szybę . Na ekraniku się zmienia ale powietrze jakoś nie chce lecieć.. ALE po jakimś czasie wszystko "ożywa" i jest OK. Czasami żeby przyspieszyć załączenie wystarczy "reset napięciem".
Wszystko to zależy jak bardzo zimno jest na zewnątrz.
Czy to może być jakiś zacinający się przekaźnik???
Czy może "elektroniczna" usterka???
Czy może jakiś nadajnik temperatury??
Może ktoś już miał podobny problem??? |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-12-2010, 21:50
|
|
|
Sprawdź przekażnik, znajduje się w komorze pasażerskiej, po stronie kierowcy, za deską rozdzielcza przy słupku drzwiowym. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 29-12-2010, 21:59
|
|
|
Ok. Dzięki. Postaram się to w miare możliwości sprawdzić.
Mam jeszcze podejrzenie jednego przekaźnika. O ile to jest przekaźnik. Takie złote pudełeczko które jest zamocowane za schowkiem. Jest przykręcone do kanłatu powietrznego pod spodem. Dochodzą tam 4 przewody. Jak "szukałem" i go " szturchnąłem" to się uruchomił wentylator. No chyba że to był jakiś zbieg okoliczności.
[ Dodano: 19-01-2011, 11:40 ]
Przekaźnika jeszcze nie sprawdziłem ( chciałem zaczekać aż się cieplej zrobi ), ale...
Od kiedy zrobiło się cieplej wentylator załącza się 100 na 100. Nie ważne jak długo stoi, wentylator włącza się za każdym razem.
O co chodzi???
Dlaczego temperatura ma taki wpływ???
Przecież teraz nie bede w stanie znaleść usterki bo wszystko działa.
[ Dodano: 15-10-2011, 19:44 ]
A więc sprawdziłem przekaźnik. Troche czasu minęło ale wiadomo o co chodzi. Zamieniłem przekaźniki miejscami i nadmuch działa, grzanie tylnej szyby nie.
Dzięki |
|
 |
|
|