Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MiniSpocik 14.06.2009 (niedziela, g. 18:00)
Autor Wiadomość
sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2009, 14:02   Spot czerwcowy 14.06(niedziela), zamiast 15.06,pasuje wam?

Może zróbmy liste i niech każdy sie dopisuje, jesli jest za spotem w niedziele 14.06(zamiast poniedziałku 15.06), ustalmy wstępnie g.17 niedziela 14.06. Jeśli większości będzie pasowało to może warto spotkać w dzien wolny i wcześniej, skorzystamy wszyscy, pójdziemy na spacer a potem cos zjeść, a tak przy poniedziałku to każdy zgoniony i ludzie wpadają uciekają, niedziela to większy luz. Mam nadzieje akbi nie będzie zły za mój pomysł ze zmianą terminu i wszyscy sie dogadamy, jesli okaże że wolicie poniedziałek to ok, ale po to jest forum, żeby czasem dopasować coś czy zmienić.Prosze o wpisy czy termin niedzielny odpowiada, lepiej wcześniej dogadajmy wszystko i ustalmy.

Chętni na spot miesięczny w czerwcu 14.06 niedziela g.17 parking gdzie zawsze:
1.sebek colt 97
2.Lothar
3.Krzyżak
4.tomek ch86

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Wysłany: 25-05-2009, 16:07   

ja też bym sie pisał

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 25-05-2009, 23:30   

mnie tam wszystko jedno ja cierpie na nadmiar wolnego czasu ja zawsze i wszedzie sie pisze :D
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-05-2009, 09:59   

Nie chodzi mi żeby mieszać, tylko żeby bardziej zgrać ludzi,poznać wszystkich i spotkać w dniu,kiedy większość ma wolny czas i nie musi gonić z pracy na spota czy z pracy do domu i na spota. Ostatnim razem dało się zauważyć, wiele osób nie dojechało bo mieli dość po pracy i wyczerpującym dniu, dlatego niedziela jako dzień czerwcowego spotu(oczywiście tylko ze względu na ten 1 dzień), bo jestem za tym, żeby tradycyjnie pozostałe spoty były 15 każdego miesiąca. Oczywiście wyjątkiem będzie spot nad jeziorem, ale czemu nie zrobić 2 wyjątków i spotkać 2 razy dłużej i pogadac spokojnie a nie na szybko. Co do przyzwyczajeń, to kto jest zainteresowany spotami i udziałem, czyta forum na bieżąco i znajdzie czas żeby doczytac o zmianie terminu, nie czarujmy się, kto przyjeżdża na spoty wie kiedy i o ktorej godzinie, tak samo będzie wiedział jesli termin spotu zostanie zmieniony o 1 dzień. Po to jest forum i dyskusja, żeby wiedziec co się dzieje, a z tego co piszecie w tym temacie, sporo osób chętnie przyjechałoby w niedzielę zamiast poniedziałku. Przed spotem majowym było cicho na forum, teraz gdy powstał temat żeby przenieśc spota wyjątkowo w czerwcu na niedzielę, jest spore zainteresowanie i dużo chętnych, co świadczy że jestesmy wszyscy otwarci na ten termin i może uda nam się zebrać w niedzielę, spotkać wcześniej, wykorzystać więcej czasu na rozmowy i nie postac tylko przy samochodach ale całą grupą iść na spacer i do kaffe. Uważam, że to dobry pomysł, integracyjny i bardziej nas zgra. Dyskutujmy i niech każdy wypowie a na bieżąco będzie lista chętnych na niedzielę 14.06.

sebek colt97
Lothar
Krzyżak
tomek ch86
biriapro
Wszyc

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2009, 12:35   

:) Jeśli będę miał autko (nic nie mówię jeszcze) - to będę i 14 i 15 :) ale się jeszcze zobaczy.

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-05-2009, 14:00   

no super andy :) , również Marcino dopisuje do niedzieli i zobaczcie, termin naprawdę jest coraz dogodniejszy dla wielu osób, właśnie ze względu na dzień wolny i więcej czasu na spotkanie, bardzo bym chciał żebysmy zgrali się wszyscy na termin 14.06 i z wielu względów spotkali, wcześniejsza godzina(proponowałbym nawet 17?), poszłoby się gdzieś siąść, lody,gofry,piwko dla niekierujących :) , czerwcowy spot pod hasłem "Wakacje za kilka dni,lato przed nami,Mitsumaniaki na spota zjeżdżają swoimi miśkami" :)
Poza czerwcowym i spotem nad jeziorem, przy pozostałych jestem za stałym terminem - zawsze 15 każdego miesiąca.

Wstępnie na 14.06:
sebek colt 97
Lothar
Krzyżak
tomek ch86
biriapro
Wszyc
Marcino
andy1(zastanawia :) )

Inne osoby w razie czego niech dopisują do listy za lub przeciw :)

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 27-05-2009, 19:55   

jak widać z mojej ostatniej frekwencji na spotach, w tygodniu mam problem, coby się zjawić, ale dostosuje sie do woli większości.

pozdrawiam

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 28-05-2009, 08:56   

sebekColt97 napisał/a:
Mam nadzieje akbi nie będzie zły za mój pomysł ze zmianą terminu

nie jestem absolutnie zły, tylko zauważam, że chyba wprowadzasz niepotrzebne dostosowane pod siebie zamieszanie :| Nie specjalnie też rozumiem Twoje intencje, skoro dalej piszesz:
sebekColt97 napisał/a:
Poza czerwcowym i spotem nad jeziorem, przy pozostałych jestem za stałym terminem - zawsze 15 każdego miesiąca.

Czyli co ... ???
Nie masz co robić akurat w tą niedzielę, czy jak???

sebekColt97 napisał/a:
żeby bardziej zgrać ludzi,poznać wszystkich

Sebastian, na forum jesteś długo, ale wiem, że na Spotach m3m byłeś chyba do tej pory zaledwie 3 razy ... wiedz jednak, że Mitsumaniaki z pomorza spotykają się regularnie od kilku lat, ...a blisko od 2 lat jest to stały termin - 15 dzień miesiąca ... i generalnie większość pomorskich Mitsumaniaków bardziej lub mniej się zna. Oczywiście, zawsze "ktoś" jest pierwszy raz ...ale to żaden jeden czy drugi spot nie nadrobi "strat" ... nawet taki "niedzielny".

sebekColt97 napisał/a:
większość ma wolny czas i nie musi gonić z pracy na spota czy z pracy do domu i na spota

Sebek, spójrz też oczyma tych, co mają rodziny i chcą taki wolny dzień właśnie im poświęcić. Nie ma terminu idealnego, który by zadowolił wszystkich, stąd właśnie pomysł na "rotacyjny dzień tygodnia". Jak widać po liczbie uczestników na spotach, jest to pomysł całkiem trafiony, a dodatkowo ludzie na tyle się przyzwyczaili do tego, że wystarczy im comiesięczny mail ode mnie i na spot przyjeżdżają bez wchodzenia na forum.

sebekColt97 napisał/a:
Ostatnim razem dało się zauważyć, wiele osób nie dojechało bo mieli dość po pracy i wyczerpującym dniu

Ostatnio było ok 25 osób. Więc sorki, ale Twoje wnioski są niestety mylne.

sebekColt97 napisał/a:
dlatego niedziela jako dzień czerwcowego spotu(oczywiście tylko ze względu na ten 1 dzień), bo jestem za tym, żeby tradycyjnie pozostałe spoty były 15 każdego miesiąca

wytłumacz mi dlaczego ...jakie są Twoje intencje na zmianę terminu tylko tego jednego dnia??? Bo nie widzę sensu. Widziałbym sens, jakbyś postulował o zmianę wszystkich spotów przypadających na pią-pon i przeniesienie ich na niedzielę, a Ty chcesz "tylko tym razem" po co??

sebekColt97 napisał/a:
nie czarujmy się, kto przyjeżdża na spoty wie kiedy i o ktorej godzinie

wie, bo zawsze dostaje maila, a nie zawsze wyczyta to z forum.

sebekColt97 napisał/a:
sporo osób chętnie przyjechałoby w niedzielę zamiast poniedziałku

W zeszłym roku też ktoś wpadł na fajny pomysł, aby zmienić miejsce jednego spotu, bo paru osobom chciało się jechać nad jeziorko - efektem tego była najniższa frekwencja na Spocie w ostatnich 3 latach

sebekColt97 napisał/a:
Przed spotem majowym było cicho na forum, teraz gdy powstał temat żeby przenieśc spota wyjątkowo w czerwcu na niedzielę, jest spore zainteresowanie

to nie jest zainteresowanie tylko udział w dyskusji, która zaburza pewien porządek. Przed spotem w maju nie było dyskusji bo nie było takiej potrzeby.
Co do "sporej liczby zainteresowanych" to póki co widzę 8-9 osób ... więc póki co jest to ok 1/3 tego co było w maju na spocie.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

topcan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
Wysłany: 28-05-2009, 09:24   

Mam nadzieje sebek ze sie nie obrazisz ale moje odczucie wzgledem ciebie jest takie ze lubisz jak cos sie dzieje koło ciebie mam nadzieje ze sie myle a pomysł z przeniesieniem czegoś co funkcjonuje dobrze jest jak wkładanie kija w mrowisko.

I myśle ze Akbi świetnie ci rozpisał wszystko w punktach chyba rzeczywiście nie masz co robić w niedziele.

A jeszcze coś mi przyszło na myśl jeśli jeszcze na to nie wpadłeś uzależnijmy spoty od prognozy pogody :D :D :D

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 28-05-2009, 11:35   

akbi napisał/a:
Co do "sporej liczby zainteresowanych" to póki co widzę 8-9 osób

a od tego odejmij tych, którzy jednak nie przyjadą, bo coś tam... :lol:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 28-05-2009, 11:44   

sebekColt97, , ...abyś mnie źle nie odebrał ...ja nie mam nic przeciwko temu, że jeśli ktoś ma chęci i możliwości aby się spotykał z innymi chętnymi Mitsumaniakami nawet codziennie ... mało tego, ja nie mam żadnego prawa w jakąkolwiek ingerencję takowych spotkań ... chodzi mi tylko o sposób w jaki nawołujesz do zmiany terminu, używając do tego mocno naciąganych (w efekcie nieprawdziwych) danych.

:wink: głowa do góry ... mam nadzieję, że w poniedziałek również będziesz na spocie :)

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Iwonka3Miasto 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1,6
Wysłany: 29-05-2009, 10:17   

Przenoszenie bądź dokladanie spota na 14 czerwca ma też tą wadę, że dla większości pracujących jest to koniec przedłużonego weekendu po Bożym Ciele, więc nie wszyscy tak jak ja dojadą. Za to w poniedziałek będę po moje naklejki Akbi :)

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-05-2009, 14:20   

Witam i odniose krótko do waszych wypowiedzi. Akbi w większości ma racje, stały termin, przyzwyczajenie ludzi do daty 15, niedziela nie każdemu sie chce(czas dla rodziny), tu się zgadzam, jednak ludzie oswojeni z datą nie lubią zmian. Ale argumenty że robie zamieszanie dostosowane pod siebie(akbi) czy lubie jak sie coś dzieje wokół mnie(topcan) to dla mnie przykre uwagi, bo zawsze byłem za tym żeby poznac jak najwięcej osób, spotykać kiedy pasuje jak największej ilości ludzi, stąd propozycja z ta niedzielą, ale nigdy nie robiłem nic pod siebie, nie chciałem czuć się w centrum zainteresowania, naprawde żle poczułem czytając takie rzeczy. Akbi wylicza mi ilość spotów na których byłem a topcan uwagi osobiste do mnie pisze, wiecie co, jestem zaskoczony że temat w którym chciałem dobrze dla całego forum, kończy takimi uwagami, wiecie że każdego na tym forum szanowałem, ale chyba takie uwagi są niepotrzebne, osobiste wycieczki i wyliczanie co było kiedyś. Wiesz akbi, w styczniu rozlatującą toyotą leciałem z Malborka na rocznicowe spotkanie, tylko dlatego że lubie to forum i ludzi, chciałem na jubileuszu być z wami, bo z różnych powodów opuszczałem spoty, ale widze nikt tego nie docenia i zwykły temat na forum przerodził w jakieś niepotrzebne uwagi. Topcan, chcesz mnie ośmieszyc przed innymi, udało ci się, dzięki za wykład o pogodzie i inne napisane rzeczy. Poczułem sie okropnie, chciałem dobrze dla wszystkich a czytam jakieś osobiste uwagi które są niepotrzebne. Myśle, że to nie ma sensu, ciesze sie że byłem tu z wami prawie 2 lata, żałuje, że rzadko uczestniczyłem w spotach, ale dam sobie spokój z tym wszystkim, zamkne się ze swoimi problemami i chyba tak najlepiej, nikomu nie marudzić i zostawić to wszystko. Do nikogo nie mam pretensji ale chyba jestem tu wam niepotrzebny. Byłem i odchodze, trzymajcie sie.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2009, 15:20   

sebekColt97 napisał/a:
Byłem i odchodze, trzymajcie sie.

nie badz baba i sie nie rozklejaj :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 30-05-2009, 23:25   

Kurcze - dzis Seba przyslal mi SMSa, ze odchodzi - chyba za daleko to zaszlo, czuje sie zaszczuty. Ja nawet nie mialem okazji mu odpisac, bo od 12 do 22:30 robilem Colta... Szkoda, ze tak to sie potoczylo - Arek, czy mozesz jeszcze raz przeczytac calosc i zastanowic sie, czy gdzies nie posunales sie za daleko?

Odpowiedz do tematu