|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 15-10-2009, 20:40 |
Co sądzicie o tym autku? |
Autor |
Wiadomość |
kuba.es
Mitsumaniak

Auto: Civic VII 1,6 VTEC 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2009, 22:56 Co sądzicie o tym autku?
|
|
|
Witam!
W zasadzie rzadko zaglądam do tego działu ze względu na fakt, iż poruszam się Cari. Ostatnio wypatrzyłem jednak TO OGŁOSZENIE ...
Wydaje mi się ono całkiem ciekawe, konkretny opis, wyraźne zdjęcia, ponoć wszystkie szyby oryginał. Czy to nie brzmi zbyt pięknie? Cena 15 500 jest chyba mocno zaniżona, widywałem takie egzemplarze po 17 tys + opłaty. Zauważyłem też, że ogłoszenie "wisi" już dłuższy czas.
Co o tym myślicie koledzy i koleżanki?
Pytam, bo kumpel akurat szuka autka i miałbym potencjalnego nabywcę na moją Carismę.
Nie żeby mi bardzo zależało na jej sprzedaży ale to ogłoszenie mnie zaciekawiło.
Bardzo proszę o wszelkie opinie, pozdrawiam |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 05-06-2009, 10:53
|
|
|
Kolego to żadna okazja. Jeśli nie jesteś w temacie łatwo pomylić okazję od zwykłego ogłoszenia. Choc ogólnie jestem zdania, że okazji nie ma, bynajmniej nie w ogłoszeniach jak ktoś ma dobre auto i chce za niego cenę niższą niż rynkowa to przeważnie znajdzie nabywcę w rodzinie lub wśród znajomych
Ale co do samego gala. 17tys dotyczy modeli SE, Avance s slinikiem 2.0 i 2,5. Silnik GDi w galancie jest jednostką najbardziej awaryjną. To już nie to co w Cari.
Poza tym nawet zegary nie są High Contrast, na stalowych felgach.... |
|
|
|
 |
kuba.es
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-06-2009, 15:58
|
|
|
Owczar napisał/a: | Choc ogólnie jestem zdania, że okazji nie ma, bynajmniej nie w ogłoszeniach jak ktoś ma dobre auto i chce za niego cenę niższą niż rynkowa to przeważnie znajdzie nabywcę w rodzinie lub wśród znajomych |
Również jestem podobnego zdania, dlatego pomimo drobnych mankamentów kosmetycznych w mojej Cari wiem, że to dobre auto i zamierzałem ją sprzedać kumplowi.
Owczar napisał/a: | Ale co do samego gala. 17tys dotyczy modeli SE, Avance s slinikiem 2.0 i 2,5. Silnik GDi w galancie jest jednostką najbardziej awaryjną |
O tym nie wiedziałem, w Carismach tak jak piszesz - GDI nie ma złej opinii.
Owczar napisał/a: | Poza tym nawet zegary nie są High Contrast, na stalowych felgach.... |
Też mnie to właśnie zdziwiło, bo widziałem Gale z tych lat z innymi, ładniejszymi wskaźnikami.
Wniosek: zostaję jeszcze przy swojej Cari bo wiem, czym jeżdżę
Nie ma sensu dokładać 6 tys do autka i kupić coś bardziej awaryjnego. Gdy ją kupowałem, była raczej z tych droższych niż tanich i na tym właśnie wygrałem 1,5 roku bezawaryjnej jazdy
Wielkie dzięki za pomoc, byłem o krok od wyjazdu po to auto... a mam ok 600 km w jedną stronę! |
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 05-06-2009, 16:07
|
|
|
Jeśli masz pewne auto z którego jesteś zadowolony to na siłe nie ma co upiększać
Jak kraść to miliony, jeśli Gal to Avance albo SE
A tak na poważnie, gdybyś miał okazje kupić jakies pewne autko, to można się zastanawiać |
|
|
|
 |
kuba.es
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-06-2009, 16:13
|
|
|
Jestem zadowolony i to bardzo, jedynie klimy mi brakuje ale tak poza tym mam wszystko czego potrzebuję. Samochód zrobiony "pode mnie". I masz rację - gdyby była okazja w miarę blisko to co innego. A tu nie dość, że GDI (które jest z tego co piszesz awaryjne) to jeszcze taki kawał drogi ode mnie.
Jeszcze raz dzięki |
|
 |
|
|