|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Dziwne włączanie halogenów... |
Autor |
Wiadomość |
rogal [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2009, 10:06 [2.5 TD] Dziwne włączanie halogenów...
|
|
|
A więc tak: założyłem halogeny i raz włączały mi się tym guzikiem po lewej stronie zegarów ( tam mogą być dwa u mnie to ten górny a dolny to zaślepka ) a teraz włączam je długimi światłami czyli jak włączę długie to i halogeny się włączą... skąd taka zmiana ? halogeny przypiąłem do kabli które już były po kupnie samochodu no ale co ma tamten włącznik wspólnego z długimi światłami ? |
|
|
|
 |
ryba
Forumowicz
Auto: Pajero 2,5TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 76 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-06-2009, 10:23
|
|
|
witam,
elektrykiem nie jestem, ale zakladalo sie w autcie to i owo...Wydaje mi sie ze moze to byc zrobione np w ten sposob.
-przekaznik zwierny od przelacznika po lewej stronie do halogenow i drugi przekaznik podlaczony od dlugich swiatel do halogenow (dwa niezalezne zrodla zasilania)
Nigdy w ten sposob nie kombinowalem ale chyba jest to mozliwe do zrobienia... |
|
|
|
 |
Mark
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2010, 18:56
|
|
|
częste rozwiązanie z sam. ciężarowych np. w Scani jest podobne rozwiązanie moim zdaniem ok masz opcje albo jedziesz na chalogenach z długimi światłami albo wył.przyciskiem i masz same długie światła jest to ułatwienie zeby jednym ruchem włanczać obydwie opcje |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 07-11-2010, 22:46
|