|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: gigant87 26-08-2009, 12:09 |
Problemy z lakierem Lancer Sporback |
Autor |
Wiadomość |
Nomanek42
Nowy Forumowicz
Auto: Sportback 1.8 CVT Invite
|
Wysłany: 22-06-2009, 15:37 Problemy z lakierem Lancer Sporback
|
|
|
Witam
Mam problem. Ktos zarysował mi gwoździem pokrywę bagażnika. Samochód nowy. Kolor czarny. Pojechałem do serwisu myśląc że to jakos sie zeszlifuje. Wyrok - malowanie całej pokrywy. No i dowiaduję się ze czarny kolor jest kiepskiej jakości. Jeszcze podobno w Lancerach jakoś tam ale w Outlanderach koszmar. Pozostałe kolory są zdecydowanie lepszej jakości. No ale cóz moja małżonka - No wiesez czarny to elegancki. A na tym kolorze wszystko znać. Pełno sie robi małych rysek. Koszmar. Wracając do zarysowania to mam kolege który sie troche zna na lakiernictwie i spróbuje mi wprowadzić w kanalik lakier oryginalny zaprawkowy (akryl) i potem wyszlifuje.
Ale nie wiem jaki bedzie efekt końcowy. W razie czego pomaluję cał ą pokrywę. Nie ukrywam że jestem zawiedziony. Made in Japan a taki lakier kiepski.
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że nikt nie bedzie miał taklich problemów. Może ten mój wątek zapoczątkuje temat o konserwacji lakieru w naszych Miskach. |
|
|
|
 |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-06-2009, 15:55
|
|
|
taki wątek już istnieje:
link
nie tylko kolor czarny jest kijowy, reszta kolorów jest równie kiepskiej jakości, na czarnym jedynie najbardziej znać,
w autach innych producentów (nowe modele) jest podobnie np Fiat, Honda |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-06-2009, 16:18
|
|
|
roobku napisał/a: | reszta kolorów jest równie kiepskiej jakości |
czy "równie" nie wiadomo...
ale że są niskiej jakości to nikt temu nie zaprzeczy...
choć moje sreberko odpukać jak na razie bez widocznych rysek, ale to tylko 5tys km w 3 miesiące, więc wszystko jeszcze przed nim... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
|
|