Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
Pytanie dotyczące parametrów alternatora. |
Autor |
Wiadomość |
DZIKI
Mitsumaniak

Auto: Mroczny Rycerz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2009, 12:38 Pytanie dotyczące parametrów alternatora.
|
|
|
Witam Wszystkich.
Już w nie długim terminie / mam nadzieje / odbiorę w końcu mojego pierwszego "miśka"
Outlander 2.0 DID INSTYLE NAVI z pakietem Style oraz "małym rasowaniem silnika".
Nie będę ukrywał że naczytałem się tyle że głowa boli o jego "+" i "-" ale tak czy inaczej wybór padł na niego i basta. Zresztą tak jak było ze wszystkimi moimi wcześniejszymi autkami jak mi wpadło w oko to nic i nikt mi go z głowy nie był w stanie "wybić"
No dobra ale do tematu.
Mam pytanie czy może ktoś z użytkowników "zacnego forum" może mi pomóc w sprawie parametrów alternatora montowanego w Outlanderze.
Tak jak już pisałem w dziale "powitania" jestem miłośnikiem nie tylko motoryzacji ale także sprzętu Car Audio Multimedia w samochodzie, dlatego też mam zamiar w mym "miśku" zainstalować profesjonalne nagłośnienie które potrzebuje "trochę prądu". Na potrzeby całej instalacji jest przygotowana odpowiednia moc w "ogniwach żelowych" które muszą być "czymś karmione" dlatego też moje pytanie dotyczące parametrów technicznych urządzenia. Jak na razie nikt jeszcze nie mógł mi pomóc.
Z góry dziękuje za pomoc.
Dziki - Szczecin |
_________________ Czterokrotny Mistrz Polski - CarAudio oraz Mistrz Europy - CarAudio Multimedia organizacji EMMA
Dwukrotny Mistrz Polski CarAudio oraz Dwukrotny Mistrz Europy CarAudio organizacji EASCA
Tytuł Tuningowego Mistrza Polski organizacji Wojny Północ - Południe
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2009, 19:51
|
|
|
Alternator ma max. prąd 140A. |
|
 |
DZIKI
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-06-2009, 20:25
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Alternator ma max. prąd 140A. |
A dziekowac , dziekowac
Moze wyspecyfikuje o co dokladnie mi biega;
1. jakie napiecie znamionowe
2. czy posiada regulacje napiecia i w jakim zakresie
3. jaki prąd maksymalny pod napieciem znaminowym
4. jaki prad przy minimalnych i maksymalnych obr/min
5. jakie straty przy pełnym obciążeniu podczas pracy ze sprezarka klimy
własciwie te dane juz by mnie satysfakcjonowały
A juz spelnieniem moich oczekiwan bylo by jakby ktos znal producenta i typ
Pozdro |
_________________ Czterokrotny Mistrz Polski - CarAudio oraz Mistrz Europy - CarAudio Multimedia organizacji EMMA
Dwukrotny Mistrz Polski CarAudio oraz Dwukrotny Mistrz Europy CarAudio organizacji EASCA
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-06-2009, 00:22
|
|
|
EASCA napisał/a: | A juz spelnieniem moich oczekiwan bylo by jakby ktos znal producenta i typ |
Producentem jest Bosch, numer katalogowy jest na naklejce która jest na obudowie alternatora.
1. 14V
2. jak każdy alternator
3. 140A
4. cegi prądowe prawdę Ci powiedzą
5. ? |
|
 |
DZIKI
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-06-2009, 06:02
|
|
|
tomekrvf napisał/a: |
Producentem jest Bosch, numer katalogowy jest na naklejce która jest na obudowie alternatora. |
Właśnie o ten numer katalogowy idzie.
Z tego co już zdążyłem się dowidzieć to numer który jest na alternatorze / takie przynajmniej dostałem info / nie jest numerem katalogowym producenta alternatora tylko numerem zamówieniowym firmy która go zamówiła i montuje ten alternator w swoich produktach.
Przynajmniej już wiem że jest to Bosch 140 A.
Taj jak już napisałem w poście otwierającym temat, alternator zamontowany w mym "miśku" będzie musiał "nakarmić" zainstalowane "ogniwa żelowe" które będą zasilały cały system nagłośnieniowy wraz z instalacjami fabrycznymi.
Jeszce raz dzieki |
 |
|
|
|
 |
|