Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Klimatyzacja
Autor Wiadomość
f04 
Mitsumaniak
f04

Auto: Pajero II 99'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2009, 23:41   [2.5 TD] Klimatyzacja

Witam
Ja poszukuje parownika do klmatyzacji do Pajero II z 99 w TD.
Mam niby całą klime ale z anglika. I może ktoś by wiedział co dokładnie potrzeba jeszcze? Jakieś przekaźniki? Wyłącznik jest.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Gene 22-06-2009, 09:46, w całości zmieniany 1 raz  

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 05-01-2009, 08:25   

f04 napisał/a:
Witam
Ja poszukuje parownika do klmatyzacji do Pajero II z 99 w TD.
Mam niby całą klime ale z anglika. I może ktoś by wiedział co dokładnie potrzeba jeszcze? Jakieś przekaźniki? Wyłącznik jest.

Pozdrawiam.

Co to znaczy mam całą klimę z anglika? Napisz jakie masz podzespoły do klimy? Bo rozumnie, że chcesz założyć ją do siebie?

f04 
Mitsumaniak
f04

Wysłany: 22-06-2009, 09:20   

Witam
Przepraszam że tak długo, a raczej bardzo długo sie nie odzywałem.
Co do tej klimy to napewno nie ma napinacza do paska i ten parownik (nagrzewnica) ma rurki w drugą stronę (a przynajmniej tak twierdzi ojciec). Rurki będą jeszcze w inną stroną ale podobno rurki dorobić to nie problem, a na allegro widziałem kilka.
A co to znaczy że mam klime z anglika? No po prostu samochód był z angli, gość rozbierał na części to się kupiło od niego tą klime.
Tylko ja tu mam Pajero II, nie IV. Na początku się nie łapałem i jakoś przez wyszukiwanie tu trafiłem.

[ Dodano: 16-07-2009, 22:44 ]
Witajcie ponownie.
I dalej poszukuje tego parownika w jakiejś przystępnej cenie.
Na allegro znalazłem. Jeden za 1500 ale podobno napewno do europejczyka, drugi za 500 ale gość nie pamięta do końca z czego to było ale twierdzi że raczej europejczyk. A o serwisie mitsu juz nie mówie. Prawie 2500 sobie zakrzyczeli.
Z tym jest największy problem, a reszta to dostępna jest.
I tu pytanie takie. Czy ma ktoś jakieś informacje kto to może mieć lub ma takie rozbite europejskie Pajero?
I może ktoś wie czy przypadkiem z Gallopera by nie pasowało bo też ma człowiek z allegro. Może też z jakiegoś innego modelu to by pasował ten parownik/nagrzewnica?

Z góry dzięki.

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 04-08-2009, 22:14   

Witam mam ogromną prośbę, mama remont klimy i podobno ucieka chłodziwo przez parownik (wymiennik cziepła) w kabinie, ten co robi powiedział że raczej to naprawi ale jak mu powiem jak to się wyjmuje ponieważ takto raczej nie ma czasu ect. Proszę o pomoc w tej sprawie jak wyciągnąć ten parownik czxy trzeba deske pruć i co i jak wogóle. Pozdrawiam

f04 
Mitsumaniak
f04

Wysłany: 04-08-2009, 22:21   

Musisz najprawdopodobniej całą deskę zdjąć.
Możesz się też prubować dostać najpierw jakoś przez schowek ale to będzie raczej trudne i raczej nie wyciągniesz tego co byś chciał.

[ Dodano: 18-07-2010, 16:38 ]
Witam.
Znów męczę:) Wiecie może gdzie się znajduje (czy w ogóle jest) jakiś sterownik od klimatyzacji ręcznej? Nie klimatronik, zwykła, ręczna.

Odpowiedz do tematu