problem z zapalniczką |
Autor |
Wiadomość |
tlustychris
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '98 GLS TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-06-2009, 20:43 problem z zapalniczką
|
|
|
witam
potrzebuje pomocy dotyczacej gniazda zapalniczki... otórz wracałem dziasj do domu i rozmawiałem z kolega przez CB radio i w pewnym momencie przestało działać. myslalem ze cos z radiem ale ono dzaiłą poprawinei( sprawdzaięłm w drugim samochodzie). od razu pomysllaem ze bezpiecznik... no u teraz pytanie gdzie go szukac??? i kolejne pytanie bo z tego co wyczytałem na forum to jest to jeden bezpiecznik z zegarem a on działa no i wlasnie mam watpliwosci czy to wlasnie bezpiecznik. z tego co tez wyczytałem to te bezpieczniki znajduja sie gdzies koło lewej nogi kierowcy ale ja nie moge ich zlokalizowac
dodam ze zapalniczka nie działa
poprosze o porady
carisma 1.9 TD '98 r GLS |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-06-2009, 22:28
|
|
|
na 96,5 % to bezpiecznik miałem to samo u mnie zegarek działał ale nie dało się go przestawić . Nie wiem jak w europejskiej wersji ale u mnie jest pod kierownicą za głośnikiem.
Trzeba klucz gwiazdkowy wykręcić 4 śruby zdjąć osłonę uważając na linkę od przedniej klepy bo może spaść w pokrywie bezpieczników powinny być zapasowe bezpiecznkik i szczypce.
Ja wyjmowałem i sprawdzałem je organoleptycznie pokolei. |
|
|
|
 |
wash
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 286 Skąd: Międzyzdroje/Warszawa
|
|
|
|
 |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
|
Wysłany: 10-09-2017, 14:17
|
|
|
Witam, a u mnie zapaliczka działała, ale ostatnio wszystko co wkładam do gniazda wyskakuje. Sama zapalniczka również gdy wciskałem ją to chwilę była w gnieździe i po kilku sekundach nagrzana wyskakiwała. Teraz nic nie da się wcisnąć do środka, żeby cały czas stykało. Wszystko wyskakuje od razu. Wiecie może jaka to przyczyna? Jeżeli zepsuło się gniazdo to jak je wymienić? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-09-2017, 20:43
|
|
|
BTTOS napisał/a: | Wiecie może jaka to przyczyna? | Musisz małym płaskim śrubokrętem itp. sprzętem odgiąć takie 2 blaszki wewnątrz gniazda zapalniczki do środka. Tylko nie rób tego gdy we wkładzie będzie napięcie |
|
|
|
 |
|