|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA5A 1.8] Luz na przegubie wewnętrznym w 4G93 DOHC |
Autor |
Wiadomość |
JAN GLIWA
Nowy Forumowicz jang

Auto: proton 418 LRS
|
Wysłany: 14-07-2009, 10:49 [CA5A 1.8] Luz na przegubie wewnętrznym w 4G93 DOHC
|
|
|
Mały problem, pojawił mi się na półosi długiej , w bliżniaku colta GTI -protonie 418 LRS, mam spory luz , od strony przegubu wewnętrznego,powoduje to drgania na kierownicy niekiedy szarpania przy ruszaniu itp.Mechanik twierdzi że wystarczy wymienić bebechy przegubu wewnętrznego czyli łożyska igiełkowe na trójpalcu od osi,podzwoniłem po sklepach pytając o części typu przegub wewnętrzny ,półoś,nic nie ma!!!!!!!! stany magazynowe puste ,bo napełniane dwa razy na rok,mam pytanie może ma ktoś wiarygodny namiar na firmę lub osobę która posiada do sprzedania przegub wewnętrzny lub półoś długą do napedu silnika 4G93 1,8 16V DOHC |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 17-07-2009, 10:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 1073 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 14-07-2009, 13:09
|
|
|
608 480 212 zapytaj |
|
 |
JAN GLIWA
Nowy Forumowicz jang

Auto: proton 418 LRS
|
Wysłany: 21-07-2009, 23:10
|
|
|
Problem się wyjasnił,po wyciągnięciu półosi okazało się- że jest zamontowana jakaś krótka -niewchodzi do przegubu wewnętrznego do końca,auto było kiedyś bite lewy przód,pewnie półoś była krzywa i zamontowali jakąś pierwszą lepszą.......... |
|
|
|
 |
|
|