Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:40
[Cari 1.8 GDI] sprowadzony - opinie
Autor Wiadomość
kowal_ldz 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.8 16v GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2009, 14:26   [Cari 1.8 GDI] sprowadzony - opinie

witam, dziś na giełdzie samochodowej wyczaiłem Carisme 1.8 GDI 1998 r, za 10 000 zł (do opłat). przejechane 110 000 km, miała 2 właścicieli, ponoć w papierach są ludzi z rocznika 1949 i drugi jeszcze starszy. tył zahaczony o słupek na parkingu - nic poważnego. interesujące autko tylko zastanawiam się jak wyglądają naprawy. czy da radę znaleźć do tego auta jakieś zamienniki? ile może kosztować przykładowo wymiana rozrządu? jakie zanotowaliście największe zużycie paliwa? mam dość ciężką nogę, dlatego martwie się o spalanie, a instalacja gazowa to ponoć dość droga sprawa do tego autka. proszę o opinie

czuk1 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star
  Wysłany: 19-07-2009, 16:02   MSS 1.8 GDI .... odpowiedź

Gratuluję nabytku. Jak trafiłeś dobrze... nie pożałujesz. Rozrząd zrobisz za 700 -1200 zł.
Zużycie paliwa ... średnio 7,5 l, na trasie 6 l, w mieście ok. 9 l. (takie opinie na forum przeważają). Instalacji gazowej do tego silnika nie radzę. Sam w sobie jest skoplikowany a jak dodasz zasilanie gazem .
Kod:

pozdrawiam

Daniello81 
Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 19-07-2009, 19:31   Re: sprowadzony - opinie

kowal_ldz napisał/a:
czy da radę znaleźć do tego auta jakieś zamienniki? ile może kosztować przykładowo wymiana rozrządu?

Witaj
Jeśli o zamienniki chodzi to jest coś takiego jak "SERVICE PARTS" taka nazwa części
jeśli o rozrząd chodzi to wymieniałem w ASO ale na wcześniej kupionych przeze mnie częściach na ALLEDROGO :) (koyo, mitsuboshi,do tego jeszcze klocki hamulcowe, świeczki) koszt ok 900 zł ale z napinaczem hydraulicznym (oryginalnym) który teraz leży zamknięty w pudełku bo nie było potrzeby wymiany (ok 400zł) :)
Czyli nie są to duże koszta, wymienia się je raz na chyba 90000km :)

pozdro :)

czuk1 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2009, 21:43   

Ze mnie zdarli kupę forsy. Wymieniałem rozrząd i napinacz . Części były kupowane jako "zamiennikowe", nieoryginalne. Zapłaciłem 1250 zł. I gwarancja była na pół roku, ten okres minął. Nie pokazano mi faktury i wymienianych części.
Wierzę ludziom ale tu tę wiarę straciłem.

Zrobiłem tę wymianę zaraz po zakupie sprowadzonego samochodu. Był serwisowany przez cały okres . na liczniku miał 175 tys.km. W dokumentacji nie było śladu o wymianie rozrządu. Niemiec (1 właściciel) nie odpowiedział mi na list.

kowal_ldz 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.8 16v GLS
Wysłany: 19-07-2009, 22:44   

niepokoi mnie bardzo czysty silnik... zero wycieków, wyglądał jakby z fabryki wyjechał. przecież jasne jest, że przez tyle lat użytkowania powinny być ślady po kałużach, nazbierane brudy pod maską. był zbyt śliczny

czuk1 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2009, 07:19   

Że nie ma uczciwości w handlu samochodami. Uczymy się - na doswiadczeniach własnych - by w każdym partnerze handlowym widzieć oszusta.

pietrek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GLX
Wysłany: 21-07-2009, 20:28   

tym sie nie musisz martwić, że silnik jest suchy i czysty ja też kupiłem że silnik wyglądał jak nowy jeżdżę już dwa lata i nadal tak wygląda to zaleta japończyka żywotność

czuk1 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2009, 21:49   

W moim MSS też silnik jest suchy, choć popychacze cykają jak ....choroba.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi