|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3G 00-04 ] Orientacyjne koszty naprawy |
Autor |
Wiadomość |
menel
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 3G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2009, 13:55 [3G 00-04 ] Orientacyjne koszty naprawy
|
|
|
Witam,
chciałem się dowiedzieć ile kosztują koszty naprawy do Eclipse 3G w autoryzowanym serwisie (w szczególności ASV Lider we Wrocławiu). Czy może lepiej nie interesować się autoryzowanym serwisem i do innego nie autoryzowanego mechanika (Wrocław i okolice) dać auto?
Byłbym wdzięczny za informacje i ewentualnie jak ktoś był w tym serwisie, aby mógł podać ceny tak, abym wiedział na co się szykować.
Mnie szczególnie interesują takie rzeczy jak:
- elektryka (nie działa sygnał dźwiękowy, przerobienie świateł na te Europejskie - auto z USA, autoalarm - nie ma lub nie działa!?)
- wymiana/naprawa skrzyni biegów (automat) - na razie działa, ale...
- ogólnie serwisowanie auta w autoryzowanym serwisie (czy warto)?
Jeżeli ktoś mógłby podać inne koszta, też byłbym wdzięczy, bo nigdy nie wiadomo co się może stać, a też wiedziałbym się na co szykować.
Pozdrawiam i z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 24-07-2009, 21:02
|
|
|
powiem ci tak :
w moim przypadku , pojechalem do serwisu zeby mi odczytali bledy , czekalem ponad pol godziny po czym wyszedl gosc i stwierdzil ze niema polaczenia i jest poprzerywana wiazka , sugerowal mi zostawic na pare dni samochod to zrobia albo i nie , w twn sam dzien podjechalem do znajomego elektryka i co ? zajelo mu 2 min podlaczenie i wykasowanie bledow , takze wole samochod postawic do dobrego mechanika bo bedzie taniej i lepiej zrobiony , chociaz wiekrzosc to sam wole zrobic , aby nie na szybkiego
poza ta skrzynia reszta jest do zrobienia , w serwisie wylozysz sporo kasy |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-07-2009, 11:32
|
|
|
kamil4711 napisał/a: | w moim przypadku , pojechalem do serwisu zeby mi odczytali bledy , czekalem ponad pol godziny po czym wyszedl gosc i stwierdzil ze niema polaczenia i jest poprzerywana wiazka , sugerowal mi zostawic na pare dni samochod to zrobia albo i nie , w twn sam dzien podjechalem do znajomego elektryka i co ? zajelo mu 2 min podlaczenie i wykasowanie bledow |
ASO obsługuje auta w wersji euro, problem z połączeniem wynika z różnych programów do wersji Euro i USA. Problem występuje napewno w przypadku Ecli 2G i 3G. W 1G nie ma znaczenia. Pozatym ASO w przypadku Eclipse niewiele pomoże, lepiej szukaj dobrego mechaniora polecanego na forum regionalnym. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-07-2009, 19:08
|
|
|
Adaho_krak, eee nie. Wszystko jest na OBDII i ASO sobie z tym radzi bez problemu. ASO jest cholernie drogie, srednio 3-4 razy drozsze niz normalny mechanik. |
|
|
|
 |
|
|