Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3G 00-04 ] Orientacyjne koszty naprawy
Autor Wiadomość
menel 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 3G
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2009, 13:55   [3G 00-04 ] Orientacyjne koszty naprawy

Witam,

chciałem się dowiedzieć ile kosztują koszty naprawy do Eclipse 3G w autoryzowanym serwisie (w szczególności ASV Lider we Wrocławiu). Czy może lepiej nie interesować się autoryzowanym serwisem i do innego nie autoryzowanego mechanika (Wrocław i okolice) dać auto?

Byłbym wdzięczny za informacje i ewentualnie jak ktoś był w tym serwisie, aby mógł podać ceny tak, abym wiedział na co się szykować.

Mnie szczególnie interesują takie rzeczy jak:
- elektryka (nie działa sygnał dźwiękowy, przerobienie świateł na te Europejskie - auto z USA, autoalarm - nie ma lub nie działa!?)
- wymiana/naprawa skrzyni biegów (automat) - na razie działa, ale...
- ogólnie serwisowanie auta w autoryzowanym serwisie (czy warto)?

Jeżeli ktoś mógłby podać inne koszta, też byłbym wdzięczy, bo nigdy nie wiadomo co się może stać, a też wiedziałbym się na co szykować.

Pozdrawiam i z góry dziękuje.

kamil4711 
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Wysłany: 24-07-2009, 21:02   

powiem ci tak :
w moim przypadku , pojechalem do serwisu zeby mi odczytali bledy , czekalem ponad pol godziny po czym wyszedl gosc i stwierdzil ze niema polaczenia i jest poprzerywana wiazka , sugerowal mi zostawic na pare dni samochod to zrobia albo i nie , w twn sam dzien podjechalem do znajomego elektryka i co ? zajelo mu 2 min podlaczenie i wykasowanie bledow , takze wole samochod postawic do dobrego mechanika bo bedzie taniej i lepiej zrobiony , chociaz wiekrzosc to sam wole zrobic , aby nie na szybkiego :)

poza ta skrzynia reszta jest do zrobienia , w serwisie wylozysz sporo kasy

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 25-07-2009, 11:32   

kamil4711 napisał/a:
w moim przypadku , pojechalem do serwisu zeby mi odczytali bledy , czekalem ponad pol godziny po czym wyszedl gosc i stwierdzil ze niema polaczenia i jest poprzerywana wiazka , sugerowal mi zostawic na pare dni samochod to zrobia albo i nie , w twn sam dzien podjechalem do znajomego elektryka i co ? zajelo mu 2 min podlaczenie i wykasowanie bledow

ASO obsługuje auta w wersji euro, problem z połączeniem wynika z różnych programów do wersji Euro i USA. Problem występuje napewno w przypadku Ecli 2G i 3G. W 1G nie ma znaczenia. Pozatym ASO w przypadku Eclipse niewiele pomoże, lepiej szukaj dobrego mechaniora polecanego na forum regionalnym.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 26-07-2009, 19:08   

Adaho_krak, eee nie. Wszystko jest na OBDII i ASO sobie z tym radzi bez problemu. ASO jest cholernie drogie, srednio 3-4 razy drozsze niz normalny mechanik.

Odpowiedz do tematu