Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Problem z Klimatronikiem
Autor Wiadomość
Werwolf 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2008, 19:30   [Cari 1.9TD] Problem z Klimatronikiem

Witam!

Dzisiaj jadę sobie moją Cari, pada, mokro szyby zaczęły parować więc załączyłem klimę. W trybie normalnym (sama śnieżynka) jest OK, ale jak przełaczam w tryb ECO to kicha, po pierwsze pojawia się sam napis ECO (a do tej pory, poza jenym przypadkiem, wyświetlała się śnieżynka i ECO), po drugie klima się nie włącza. Próbowałem zmieniać temperaturę, ale to samo jest dla 18CEL i dla 23CEL.
Czy miał ktoś z Was taki przypadek? Mam nadzieję, że mi klimatronik nie pada, jak już pisałem raz tak miałem, ale pomogło wyłaczenie i ponowne załączenie stacyjki, a teraz nic.

Pozdrawiam
Werwolf

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Wysłany: 20-09-2008, 21:39   

Dzieje sie tak dlategto ze temperatura na zewn teraz jest niska kolo 10, 11st cel i automat stwierdza ze jesli chcesz 'delikatnie' chlodzic, czyli chcesz sniezynke i eco razem wlaczyc to nie ma to sensu bo temp na zewn jest niska i ona sama wystarczy zeby schlodzic auto. Wiec nic Ci sie nie dzieje... u mnie jest to samo.

pozdr

Werwolf 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Wysłany: 21-09-2008, 09:58   

No dobra, w takim razie dlaczego nie załącza się sprężarka w trybe ECO?
Jak pisałem, kiedy załączę tryb normalny sprężarka się załacza i szyby szybko odparowują, a po przełaczeniu w tryb ECO znowu zaczynają zaparowywać.

Zauważyłem jeszcze jedno, jak włącze AUTO, to nie mogę zmienić kierunku nadmuchu (załaczam AUTO, zapala się napis AUTO, śnieżynka i ECO, a nawiew na nogi i szybę), jak próbuję zmieniać znika napis AUTO i chyba ECO, ale tego ostatniego nie jestem pewien.

Pozdrawiam
Werwolf

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 21-09-2008, 10:09   

Zasada działania taka sama. Poczytaj tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=4580
Renata
EA5W

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 23-09-2008, 09:52   

Do odparowywania szyb masz klawisz z szybką, ustawia nawiew tylko na szybę. Niestety w trybie ECO szybki parują bo jest zimno na dworze, więc klima się nie włącza.

michalnur 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8/16V r.1997 5 drzwi
Wysłany: 03-08-2009, 15:01   

Nowy temat - brak możliwości kierowania nawiewu na szybę ,kabine i podłogę
Nie wiem czy to miejsce jest najwłaściwsze na wrzucania nowego tematu- jeżeli nie to przetraszam administratora i prosze o umieszczenie tego komunikatu we właściwym miejscu
Mam Carismę 1.8 16 V i klimę automatyczną Climatronik.
Od jakiegoś czasu nie mam możliwości przełaczania nawiewu na szybę przednią lub na nogi. Nie wiem dlaczego zatrzymało się w pozycji nawiewu na kabinę )środkowe nawiewy na kierowcę i szyby boczne).Mimo przełaczania klawisze wyświetlacz pokazuję,że przełacza ale nie ma reakcji na nadwiewie.
Wcześniej się czasem przycinał ale teraz padł zupełnie a zima się zbliża( oczywiście dmuchawa pracuje na wszystkich zakresach obrotu). Próbowałem się dobrać do silniczka ustawiającego dane pozycje ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak- wiem że jest umieszczony za konsolą środkową radiem i przełącznikami. Sprawdziłem bezpieczniki jest OKY.
Poproszę o pomoc. Pozdrawiam Michał

Odpowiedz do tematu