|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Nie zapala |
Autor |
Wiadomość |
Lanzamientos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ0 `96 1.3GL
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2009, 16:07 [CJ1A 1.3] Nie zapala
|
|
|
Witam serdecznie. Mam problem ze swoim miśkiem, a mianowicie nie mogę go odpalić . Wszystko przedtem było w jak najlepszym porządku, aż któregoś dnia poprostu nie chciał zaskoczyć. Rozrusznik kręci, ale nic poza tym. Po przekręceniu kluczyka check engine gaśnie a następnie znowu się zapala. Jeżeli ktoś z Was miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki |
Ostatnio zmieniony przez Lanzamientos 31-07-2009, 15:23, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
|
|
|
 |
Lanzamientos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ0 `96 1.3GL
|
Wysłany: 30-07-2009, 10:30
|
|
|
W moim przypadku najprawdopodobniej immobilizer odcina dopływ paliwa, bo tylko z nim było coś majstrowane. Czy da się temu jakoś zaradzić bez wizyty w ASO?
[ Dodano: 31-07-2009, 13:10 ]
Przed kilkoma minutami uporałem się z problemem. Okazało się, że podczas zdejmowania osłony stacyjki urwał się jeden z kabli, który doprowadzony jest do ringu od immobilisera. Przez to nie było odczytu ze stacyjki, a immo odcinał dopływ paliwa. Wystarczyło trochę polutować, i misiek znowu śmiga. Pozdrawiam |
|
 |
|
|