Dla znawców kodu i HTML |
Autor |
Wiadomość |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2009, 21:21 Dla znawców kodu i HTML
|
|
|
Dało by się zrobić coś podobnego tylko działającego na silnikach Forowych ?
<!--[if lt IE 7]><font size="2">Używasz Internet Explorer w wersji wcześniejszej niż 7 przez co strona może wyświetlać się niepoprawnie. Ściągnij już dziś alternatywną przeglądarkę <a href="http://opera.com/">opera</a>, <a href="http://firefox.pl">firefox</a>, <a href="http://www.google.com/chrome/">google chrome</a> lub <a href="http://www.apple.com/safari/download/">safari</a> i zacznij korzystać z internetu wygodniej!</font> <!--<![endif]--> |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 29-07-2009, 21:36
|
|
|
Uzywam IE 7 i strona wyswietla mi sie poprawnie. Nie widze potrzeby umieszczania w/w kodu. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
HouseM

|
Wysłany: 29-07-2009, 21:39
|
|
|
Może mało precyzyjnie sformułowałem pytanie. Ja proszę znawców HTML'a aby stuningowali ten kod w taki sposób by można było go używać na forach takich jak np Mitsumaniaki i żeby zamiast linijek kodu jak widać powyżej wyświetlał się Tekst wynikowy. Zagmatwałem sprawe za bardzo ? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-07-2009, 21:52
|
|
|
jak klikniesz na "odpowiedź" to pod oknem odpowiedzi jest "wyłącz HTML w tym poście" (w standardzie zaznaczone - wystarczy odznaczyć) jednak do tej opcji dostęp aby działała mają mods/admins.
ot takie ograniczenie co by za dużo "fajerwerków" w postaci filmików i bannerów się nie pojawiło |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 29-07-2009, 21:53
|
|
|
HouseM napisał/a: | Dało by się zrobić coś podobnego tylko działającego na silnikach Forowych ? | Tak, ale tylko na tych Forach, które dopuszczają uzycie zawartych w tym kodzie tagów HTML. W każdym innym przypadku pozostaje Ci poczekać na akceptację moda/admina |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 29-07-2009, 21:59
|
|
|
HouseM napisał/a: | Zagmatwałem sprawe za bardzo ? |
Troszke tak
Jesli dobrze Ciebie rozumiem, to kod ten musisz wrzucid do zrodel forum, w przypadku takiego jak nasze pliki znajduja sie w katalogu /templates/*tu_nazwa_skorki*/ ... i tam np. overall_header.tpl odpowiada za to co widzimy w naglowku forum. U nas jest to ta czesc z logo. Tam taki kod powinien sie znalezc.
Co wiecej, nie wiem czy te tagi [if IE7... nie dzialaja czasem dla xHTMLa ... czyli np. w naszym forum nie daloby sie ich poprawnie uzyc lub ich dzialanie byloby mozna powiedziec 'przypadkowe'. Nasze forum ma kod HTML 4.01 - wiec starsza wersja.
[ Dodano: 29-07-2009, 22:01 ]
ps. tu nie chodzi o dostosowanie wklejonego przez Ciebie kodu do forum, tylko po prostu dopisanie tego fragmentu do zrodel. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
HouseM

|
Wysłany: 29-07-2009, 22:16
|
|