|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi 3000GT VR4 |
Autor |
Wiadomość |
asghar
Nowy Forumowicz
Auto: GT 3000 VR4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2009, 11:45 Mitsubishi 3000GT VR4
|
|
|
Hej, od 2 tygodni jestem Szczęśliwym posiadaczem miśka 3000gt vr4 v.usa. Niestety auto przy ciepłym silniku, przy przyspieszaniu i wyższych obrotach generuje dzwięk...coś jakby ostrzeżenie, Niestety na zegarach nic się nie wyświetla i nie wiem co to jest. Pómóżcie!!! |
_________________ Pozdrawiam, Sławek |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 30-07-2009, 14:59
|
|
|
Jak gwiżdżący dźwięk, to wnioskując z opisu, że masz "twin turbo" stawiałbym na łożysko w którejś z turbin. Być może jedna z turbin w skutek przegrzania już się przyciera. Taki początek końca, potem pojawia się dymek w spalinach przy przyspieszaniu, a potem utrata sprężania w dolocie.
Inna usterką pasujacą do opisu może być skrzynia (jeśli masz AT). Olej jest przegrzany i w wyższej temp. traci właściwości - konwerter wyje.
Mam nadzieję, ze jednak coś prostszego i niedrogiego. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
|
|