|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Różnice w wersji amerykańskiej i europejskiej |
Autor |
Wiadomość |
Matka_PL
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 88r. 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2009, 00:03 Różnice w wersji amerykańskiej i europejskiej
|
|
|
Czy są jakieś znaczne różnice w wersji galanta IV ze starego kontynentu, a stanów bądź kanady? |
|
|
|
 |
siudii
Mitsumaniak 01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 244 Skąd: RadoMM
|
Wysłany: 04-08-2009, 11:21
|
|
|
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to na pewno lampy i zderzaki do tego jeszcze wyskalowane w milach zegary i podobna ale inna kierownica. I jeszcze amerykańskie wyposażenie mianowicie automat i klima nie wszystkie ale 90% galantów from USA takie wyposażenie ma.
Co do różnic w mechanice to sam jestem ciekaw. |
_________________ Mój Galant
Moja strona o Galancie
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-08-2009, 15:25
|
|
|
Wersje USA to zazwyczaj 2.0 SOHC DOHC (E33A), automat, czasem 4x4, klima, ... Od strony mechanicznej jest to samo. Różnice znajdują się pod maską. Różne części USA, różne normy spalin. Stąd dodatkowe odprowadzenie spalin, filtry, być może zmiany w przepustnicy...
Występują rożne oznaczenia modelu: Eterna, Dodge 2000 GTX, Eagle 2000GTX, ... |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2009, 20:56
|
|
|
najwazniejsza roznica to brak tylnych lamp przeciwmglowych, ktore trzeba sobie dorobic (lub podmienic) oraz inaczej swiecace reflektory przednie - bez tych zmian zwyczajnie sie go nie zarejestruje
reszte juz koledzy opisali |
|
|
|
 |
|
|