Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
21-11-2007, 16:30
światło stopu
Autor Wiadomość
McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2006, 10:50   światło stopu

Wczoraj zaobserwowałem nieprawidłowe działanie światła stop

Gdy naciska się stop, pali się mocniejszy żarnik w obu światłach, czyli ok.

Gdy włączy się światła w lewym świeci się słabszy żarnik, czyli ok, a w prawym mocniejszy, czyli tak jak bym hamował, czyli podczas jazdy na światłach prawa lampa nie sygnalizuje hamowania :(

Gdy hamuję na światłach też świecą się mocniejsze żarniki w obu lampach

Tak dla spokoju ducha wymieniłem żaróweczki, ale nie pomogło, nim zacznę szukać przyczyny mam pytanie, czy miał ktoś może podobny problem i wie gdzie może tkwić przyczyna

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 18-08-2006, 11:30   

Coś zamokło zdejmij lampę i wyczyść dokładnie, sprawdź, czy nie jest pęknięta, czy nie ma śladów zacieków. Jeżeli nie sprawdź wiązkę, czy nie jest zamoczona gdzieś.

Czaqu
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2006, 22:39   Re: światło stopu

McDoune napisał/a:
Wczoraj zaobserwowałem nieprawidłowe działanie światła stop

Gdy naciska się stop, pali się mocniejszy żarnik w obu światłach, czyli ok.

Gdy włączy się światła w lewym świeci się słabszy żarnik, czyli ok, a w prawym mocniejszy, czyli tak jak bym hamował, czyli podczas jazdy na światłach prawa lampa nie sygnalizuje hamowania :(

Gdy hamuję na światłach też świecą się mocniejsze żarniki w obu lampach

Tak dla spokoju ducha wymieniłem żaróweczki, ale nie pomogło, nim zacznę szukać przyczyny mam pytanie, czy miał ktoś może podobny problem i wie gdzie może tkwić przyczyna

Ej kurde u mnie dokładnie to samo się zrobiło :shock: i to niedalej niż kilka dni temu jak jechałem za żoną (ona prowadziła naszego misia) zauważyłem, że prawe światło tylne zlewa się zupełnie ze stopem - tzn. jest tak samo jasne jak stop. Może ma to coś do zmiany żarówki bo wcześniej mi się spaliła i kupiłem na stacji jakiś szajs za 1 złoty.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2006, 22:50   Re: światło stopu

Czaqu napisał/a:
Ej kurde u mnie dokładnie to samo się zrobiło :shock: i to niedalej niż kilka dni temu jak jechałem za żoną (ona prowadziła naszego misia) zauważyłem, że prawe światło tylne zlewa się zupełnie ze stopem - tzn. jest tak samo jasne jak stop. Może ma to coś do zmiany żarówki bo wcześniej mi się spaliła i kupiłem na stacji jakiś szajs za 1 złoty.
Najprawdopodobniej włożyłeś nieodpowiednią żarówkę. Powinna być żarówka z dwoma "cyckami" - jeśli wstawisz standardową W21, pojawią się właśnie takie (i nie tylko) problemy. Zachęcam dodatkowo do sprawdzenia działania tylnych kierunkowskazów po włączaniu świateł mijania. :wink:
Co do problemu McDoune, to obstawiałbym masę - kiedyś coś podobnego mi się przydarzyło. Wyciągnąłem płytkę z żarówkami z klosza, przeczyściłem i problem zniknął jak ręką odjął.

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 30-08-2006, 10:05   

no i faktycznie, starczyło wyczyścić :lol: Jakoś bardzo mi to nastrój poprawiło :)

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

Odpowiedz do tematu