|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:30 |
światło stopu |
Autor |
Wiadomość |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-08-2006, 10:50 światło stopu
|
|
|
Wczoraj zaobserwowałem nieprawidłowe działanie światła stop
Gdy naciska się stop, pali się mocniejszy żarnik w obu światłach, czyli ok.
Gdy włączy się światła w lewym świeci się słabszy żarnik, czyli ok, a w prawym mocniejszy, czyli tak jak bym hamował, czyli podczas jazdy na światłach prawa lampa nie sygnalizuje hamowania
Gdy hamuję na światłach też świecą się mocniejsze żarniki w obu lampach
Tak dla spokoju ducha wymieniłem żaróweczki, ale nie pomogło, nim zacznę szukać przyczyny mam pytanie, czy miał ktoś może podobny problem i wie gdzie może tkwić przyczyna |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-08-2006, 11:30
|
|
|
Coś zamokło zdejmij lampę i wyczyść dokładnie, sprawdź, czy nie jest pęknięta, czy nie ma śladów zacieków. Jeżeli nie sprawdź wiązkę, czy nie jest zamoczona gdzieś. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Czaqu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2006, 22:39 Re: światło stopu
|
|
|
McDoune napisał/a: | Wczoraj zaobserwowałem nieprawidłowe działanie światła stop
Gdy naciska się stop, pali się mocniejszy żarnik w obu światłach, czyli ok.
Gdy włączy się światła w lewym świeci się słabszy żarnik, czyli ok, a w prawym mocniejszy, czyli tak jak bym hamował, czyli podczas jazdy na światłach prawa lampa nie sygnalizuje hamowania
Gdy hamuję na światłach też świecą się mocniejsze żarniki w obu lampach
Tak dla spokoju ducha wymieniłem żaróweczki, ale nie pomogło, nim zacznę szukać przyczyny mam pytanie, czy miał ktoś może podobny problem i wie gdzie może tkwić przyczyna |
Ej kurde u mnie dokładnie to samo się zrobiło i to niedalej niż kilka dni temu jak jechałem za żoną (ona prowadziła naszego misia) zauważyłem, że prawe światło tylne zlewa się zupełnie ze stopem - tzn. jest tak samo jasne jak stop. Może ma to coś do zmiany żarówki bo wcześniej mi się spaliła i kupiłem na stacji jakiś szajs za 1 złoty. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2006, 22:50 Re: światło stopu
|
|
|
Czaqu napisał/a: | Ej kurde u mnie dokładnie to samo się zrobiło i to niedalej niż kilka dni temu jak jechałem za żoną (ona prowadziła naszego misia) zauważyłem, że prawe światło tylne zlewa się zupełnie ze stopem - tzn. jest tak samo jasne jak stop. Może ma to coś do zmiany żarówki bo wcześniej mi się spaliła i kupiłem na stacji jakiś szajs za 1 złoty. | Najprawdopodobniej włożyłeś nieodpowiednią żarówkę. Powinna być żarówka z dwoma "cyckami" - jeśli wstawisz standardową W21, pojawią się właśnie takie (i nie tylko) problemy. Zachęcam dodatkowo do sprawdzenia działania tylnych kierunkowskazów po włączaniu świateł mijania.
Co do problemu McDoune, to obstawiałbym masę - kiedyś coś podobnego mi się przydarzyło. Wyciągnąłem płytkę z żarówkami z klosza, przeczyściłem i problem zniknął jak ręką odjął. |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-08-2006, 10:05
|