|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
Porada.. |
Autor |
Wiadomość |
lagozada
Nowy Forumowicz
Auto: OCTA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2009, 09:56 Porada..
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich ..
Planuję kupić carismę po roku 2001 jako drugie auto dla żony. Moje priorytety w wyborze to bezawaryjność oraz niskie spalanie.
Bardzo proszę o poradę w zakupie carsimy. Jaki silnik będzie najlepszy kierując się powyższymi kryteriami. Poza tym proszę o info na co szczególnie zwrócić uwagę planując zakup tego auta, uwzględniając oczywiście choroby wieku staraczego ): -
Pzdr, |
_________________ ----- |
|
|
|
 |
wojtas20
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Posty: 336 Skąd: Kęty/Bielsko Biała
|
Wysłany: 17-08-2009, 10:12
|
|
|
Jeśli chodzi o silnik to 1.9 DID - niskie spalanie, dynamika.
Jak jest z jego awaryjnością to podpowiedzą Ci użytkownicy którzy go znają lepiej ode mnie bo
ja mam 1.9 TD.
Jeśli chodzi o GDI to Ci nie pomogę bo po prostu nie miałem styczności z tymi silnikami.
Patrz pod kątem wypadkowości, rdzy, oznaczenia szyb... no i inne takie podstawowe rzeczy jak wycieki, amortyzatory itp. |
_________________ 01.2008 - 04.2009 - Mitsubishi Colt CJ0 1,3 12v
04.2009 - Mitsubishi Carisma 1.9 TD 2000r
 |
|
|
|
 |
Cysio [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2009, 14:22
|
|
|
Jeśli chodzi o GDI to może nie jest to idealne auto na miasto ( z lekką nogą ok. 8l/100, może tez przekroczyć 10l), ale na trasę wręcz idealne pod względem dynamiki i spalania (można zejść poniżej 7l). U mnie nie było żadnej usterki w silniku od 250 000 km. Należy jednak pilnowac okresowych wymian oleju oraz nie lać do baku byle czego a wszystko powinno byc w porządku. |
|
|
|
 |
|
|