|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] spadek wolnych obrotów i kontrolka check |
Autor |
Wiadomość |
sixersfan
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2009, 15:28 [Cari 1.8 GDI] spadek wolnych obrotów i kontrolka check
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem tu nowym, forumowiczem. Posiadam Carisme 1.8 GDi od niedawna. Samochod sprawuje sie bdb, jednak ostatnio mialem dziwną przygode. Mianowicie - czasami zdarza się ze samochod nie trzyma wolnych obrotów i gaśnie. Wczoraj jadąc - zatrzymałem sie na czerwonym świetle i obroty spadły!! Samochód zacząl gasnąć zaczynała zapalać sie kontrolka check wtedy przygazowałem go zeby nie zgasł i silnik zaczął dziwnie pracowac kontrolka check juz sie zapaliła na stałe i co ciekawe zobaczyłęm troszke dymu spod maski. Wtedy wyłączyłęm silnik, odczekałem chwile i juz wszystko bylo ok. Teraz też niby wszystko ok, ale zaniepokoiła mnie ta sytuacja. Czy cos takiego może mieć wpływ na spadke mocy?? Czasami mam wrażen ie ze samochód slabiej "idzie", ale to juz moze jakies moje urojenia związane z ta sytuacje. Proszę o pomoć jesli ktos kiedyś mił coś podobnego. Dziękuje i Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!! |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2009, 15:34
|
|
|
to gdi
przepustnica była czyszczona ? i dlaczego jeszcze nie
warto sprawdzić na kompie co to za błąd,
jak po czyszczeniu przepustnicy sie nie poprawi to warsztat i szukać |
|
|
|
 |
grusz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2,5V6 Avance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-08-2009, 13:26
|
|
|
Witam
Mialem ten sam problem, na poczatku rzadko potem juz bardzo czesto.
Wystarczy wymienic czujnik polozenia walka rozrzadu, miesci sie z prawej strony glowicy na zewn. Wystarczy odkrecic jedna srubke. Zreszta podlaczajac auto pod kompa wychodza bledy
takze mozna zawsze sprawdzic i upewnic sie ze to to.
Powodzenia |
|
|
|
 |
|
|