|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
grzesiek1968
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero 3,2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-07-2009, 22:42 [2.5 TD] Wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem
|
|
|
Witam,
po rutynowej kontroli zauwarzyłem wyciek oleju między skrzynią a śilnikiem. Podejrzewam ze jest to olej z silnika. Wyciek jest nieduzy ale od czasu do czasu kapie i zostawia plamy. Domyslam się że poszedł uszczelniacz albo simering.
Mam pytanie w jaki sposób można go wymienic czy trzeba rozpoławiac silnik ze skrzynia biegów czy wystarczy wyciagnąc samą skrzynie. Może jest jakis inny sposób?
Z góry dziękuje za wszelaka pomoc. |
_________________ grzesiek1968 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 15-07-2009, 10:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mighn
Mitsumaniak
Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 270 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-07-2009, 22:54
|
|
|
albo cieknie na samej górze przy półksiężycu - wygląda od spodu jak by lało się z dołu, ale leje z samego tyłu na górze silnika. Jak zdejmiesz pokrywę klawiatury to poza uszczelką jest taki niewielki uszczelniacz z twardej gumy, trzeba go osadzić na silikonie. |
|
|
|
 |
grzesiek1968
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero 3,2 DID
|
Wysłany: 13-07-2009, 23:05
|
|
|
Dzieki,sprawdze to jutro akurat mam odkrecony interkuler ,bo sprawdzałem swiece żarowe |
_________________ grzesiek1968 |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 19-08-2009, 18:17
|
|
|
Mighn napisał/a: | albo cieknie na samej górze przy półksiężycu - wygląda od spodu jak by lało się z dołu, ale leje z samego tyłu na górze silnika. Jak zdejmiesz pokrywę klawiatury to poza uszczelką jest taki niewielki uszczelniacz z twardej gumy, trzeba go osadzić na silikonie. |
Wymieniałem ostatnio samodzielnie uszczelkę pod pokrywą klawiatury i nie zauważyłem dodatkowych uszczelniaczy |
|
|
|
 |
|
|