Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
C66A Bartka
Autor Wiadomość
bartman 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-12-2014, 14:13   C66A Bartka

Witam, jestem w posiadaniu Lancera III C66A , pod maska siedzi 1.6 16v 113 ps , nie wiem który to rocznik, w starym dowodzie ma wbite ze to składak z 97r, patrzac historie pojazdu jezdził nim jeden dziadek od 97 roku, po przesiadce z Ca0 z tym samym silnikiem moge powiedziec ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony dynamiką i spalaniem , do zrobienia heble, które dostałem do lancera i amortyzatory które trzeba nabyć, jedyne co mnie boli to fakt ze lancer blacharsko nie porywa, z zewnatrz w wielu miejscach jest ruda i zastanawiam sie czy jest to do odratowania ,wszystkie szyby w prądzie, tak samo jak szyberdach, brak absów , grzane i elektr lusterka i wspomaganie
chcialbym doprowadzic miska blacharsko do dobrego stanu i znaleźć zderzaki, lotke i ciekawszy grill lecz z tym na prawde ciężko...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 27-12-2014, 20:16   

Tylne lampy i przedni zderzak po lifcie, wiec rocznik 1992 lub 1993. Podaj jego numer VIN to Ci powiem dokładnie.

bartman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-12-2014, 20:19   

JMBLNC66APU503200
To jego numer VIN
jakis pomysł na mody?
orientujecie się może czy zderzaki od c50 z wersji usa (przód i tył) oraz atrapa grilla podejdą?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 27-12-2014, 20:22   

Wrzesień 1992 http://www.auto-parts.spb...BLNC66APU503200
bartman napisał/a:
orientujecie się może czy zderzaki od c50 z wersji usa (przód i tył) oraz atrapa grilla podejdą?
Przody podejdą, bo są identyczne w Colcie i Lancerze, zderzak tył na pewno nie podejdzie.

bartman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-12-2014, 22:41   

Lancerem dotychczas zrobiłem ok 600km, na razie praktycznie same pozytywy z jazdy, w skrzyni coś zacharczy czasami przy wrzucaniu drugiego i trzeciego biegu (najczęściej drugiego) i nie wiem co to może być. również przy wkręcaniu na obroty powyzej 3k jakby coś popiskiwalo tak mechanicznie z prawej strony przodu, nie wiem czy to z zawieszenia czy skąd dochodzi. do tego prawdopodobnie złącze elastyczne do wymiany bo Misiek głośno pracuje :)
Przede wszystkim chciałbym się zabrać za gruntowny porządek wewnatrz Miśka ale na upranie foteli na razie nie pozwala pogoda.
Wiec w styczniu Lancer dostanie :
-filtr oleju
-filtr paliwa
-filtr powietrza
-olej
-więc pewnie i również rozrządu będzie trzeba się podjąć
prawdopodobnie również :
tarcze, klocki, szczęki i bębny
Jesli finanse mi pozwolą w lutym przyjdzie czas na zawieszenie
amory na wykończeniu przód i tył więc to będzie obowiązek na luty
jeśli uda mi się dorwać coś 'extra' nie będę się długo zastanawiał .
pozdrawiam :)

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 02-01-2015, 17:05   

Gratuluję nabytku - zadbaj jednak jak najszybciej o karoserię - jak ruda za bardzo zje to potem lipa :( Resztę ogarniesz bo to proste auto jest.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 03-01-2015, 10:29   

Ach, kiedyś to były autka... Gratulacje nabytku :wink:

bartman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-01-2015, 21:42   

mała aktualizacja
w sumie na razie nic się nie dzieje, gdzieś z tyłu dostaje się woda i gromadzi się w miejscu koła zapasowego, lancer powoli zmienia kolor ze srebrnego na rudy i czeka na zastrzyk gotówki :D
przed sprzątnięciem i sprawdzeniem jaki jest otwór na głośniki

John24 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 03 M\T
Wysłany: 07-01-2015, 21:50   

Nie lubie starych aut ale miski jakos na mnie dzialaja :twisted:

filll 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA3->5A
Wysłany: 07-01-2015, 22:58   

bartman napisał/a:
gdzieś z tyłu dostaje się woda i gromadzi się w miejscu koła zapasowego,

Pewnie przez uszczelnienie lamp tylnych.

Fajne auto, łezka się w oku kręci...

bartman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-01-2015, 00:33   

w zasadzie miało to być tylko auto na chwile, na robienie 50km dziennie do pracy i z powrotem
ale pojezdziłem troche nim i stwierdzilem ze to auto nie może niszczeć na moich oczach lub po paru miesiacach zostać zezłomowane.
pare miesięcy jezdziłem 307ką w kombi 1.6 hdi ,lubiłem to auto na prawdę, ale jak czasami z lanca przesiadam się do niego, to auto jednak jest to bezpciowe auto. lubie wejsc sobie do miśka ,odpalić przejechać się parenaście kilometrów bez celu, tak po prostu bo mimo niedociągnięć ,wieku auta moge się w nim wyluzować, oderwać od wszystkiego.
wiec finalnie nie bedzie to tylko 'coś' czym jezdzi się z punktu A -> B.
nie dysponuje wielką gotówką, nie znam się na mechanice, blacharce czy elektryce w tych tematach jestem laikiem ale myśle ze 'sercem' też można wiele zdziałać i na pewno na tej znikomej posiadanej przeze mnie wiedzy się nie skończy. Misiek nie dostanie LPG, nie dostanie nowego mocniejszego serca. w najbliższych planach jest stopniowa wymiana części eksploatacyjnych począwszy od zawieszenia, hamulców, płynów, filtrów. Na wiosne zajmiemy się blachą. planuje do tego czasu kupić zderzak tylni taki jak powinien być, na przód z gti, atrape grila ze znaczkiem, nakładki progów i jeśli fundusze pozwolą to sierpien - wrzesień lakierowanie.
pozdrawiam serdecznie

KsiadzRobak 
Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 08-01-2015, 08:30   

bartman napisał/a:
gdzieś z tyłu dostaje się woda
jak nie przez lampy - te są uszczelniane na obwodzie, to wyjmij jeszcze całą uszczelkę i wciśnij do jej środka tzw. płynną uszczelkę:
http://www.boll.pl/masy-u...amochodowych-91

czasem na zgrzewach blach woda zatrzymuje się i przez braki w uszczelce (fabrycznie jest dawana pod tą tylną) wpływa do środka

bartman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-02-2015, 13:12   

misiek dalej w moim posiadaniu :)
kompletnie padło sprzęgło wiec autko stoi w garażu, w tygodniu trafia na wymiane, wraz z olejem i kompletem filtrów.
ciagle szukam brakujących elementów układanki i nie moge znaleźć :
tylniego zderzaka plastikowego, poliftowej atrapy grilla (czy pasuje któraś z nowszego modelu?) białych kierunków, i zderzaka przedniego od gti.
Orientujecie się może drodzy Mitsumaniacy czy można wymienić tylko złacze elastyczne? czy musi być to cała rura od kolektora ?
pozdrawiam :)

zico81 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8GDI DOHC
Wysłany: 07-02-2015, 15:21   

Powiadasz że blacha w kiepskim stanie...chyba nie widziałeś mojego civica :D

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 07-02-2015, 22:18   

bartman napisał/a:
Orientujecie się może drodzy Mitsumaniacy czy można wymienić tylko złacze elastyczne? czy musi być to cała rura od kolektora ?

Wymienia się samą plecionkę bez problemu :)

Pozdro :)

Odpowiedz do tematu