|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Poszukuję dobrego (i taniego) elektryka do Space Stara 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
SJ
Nowy Forumowicz Jarek
Auto: Space Star 2003 1.6 Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2009, 16:50 Poszukuję dobrego (i taniego) elektryka do Space Stara 1.6
|
|
|
Witam, jestem świeżym użytkownikiem Space Stara 2003, 1.6. Witam się z Wami i jednocześnie proszę o pomoc. Mój Misiek po przejechaniu około 4000 km zasygnalizował kłopoty czerwoną lampką SRS. Lampka poświeciła, zgasła i tak przez kilka następnych dni. Przeczytałem sporo postów w dziale MSS techniczne i uzbrojony w wiedzę poszedłem rozłączyć i przeczyścić wtyczki pod siedzeniami, nie przyniosło to żandnej poprawy. Rozkręciłem więc obudowę kierownicy, żeby zobaczyć czy tam wszystko ok, wtyczki siedziały na miejscu, poduszka też - bez rezultaów.
Efekt tych zabiegów jest taki, że lampka SRS nadal się pali (czasami gaśnie) ale przestał działać sygnał.
Poszukuję zatem kogoś w Poznaniu, kto ma pojęcie i cieszy się uznaniem oraz za rozsądne pieniądze będzie w stanie mi pomóc. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2009, 12:00
|
|
|
Bosch service Poznan ul.Madziarska 30 tel 061 82 00 134 lub 507 052 093
zadzwon najpierw i zapytaj...
polecam ten warsztat bo kiedys mialem spory problem z elektronika w instalacji gazowej a oni wlasnie doszli do ladu z tym problemem |
|
|
|
 |
maciej76
Mitsumaniak

Auto: Civic
|
Wysłany: 04-09-2009, 16:14
|
|
|
Elektromechanik Poznań ul. Mińska. Młody chłopak, zna się na "japończykach"
Niedrogi np: za podłączenie do kompa i diagnozę 40zł.
Tel-605835458 |
|
|
|
 |
SJ
Nowy Forumowicz Jarek
|
Wysłany: 09-09-2009, 17:40
|
|
|
Dziękuję za pomoc. Lampka złośliwie zgasła, dzięki waszym namiarom wiem, że w najbliższym czasie czeka mnie wymiana taśmy w kierownicy . |
|
|
|
 |
maciej76
Mitsumaniak

Auto: Civic
|
Wysłany: 11-09-2009, 13:11
|
|
|
Gdzie byłeś w Boschu czy na Mińskiej? Podziel się wrażeniami. Innym sie przyda |
|
|
|
 |
SJ
Nowy Forumowicz Jarek
|
Wysłany: 11-09-2009, 19:57
|
|
|
Prawdę mówiąc załatwiłem sprawę telefonicznie, dzwoniłem do Boscha podałem objawy, oraz to co sam sprawdziłem - potwierdzili wstępnie moje przypuszczenia. Serdecznie zapraszali na komputer (80zł) dla potwierdzenia diagnozy. Pewnie się skuszę - jak złośliwa lampka zabłyśnie ponownie (z tym, że podjadę na Mińską bo tam podobno jest taniej), na razie funkcjonuje poprawnie. Ja w międzyczasie szukam taśmy airbagu, jak będę miał to wymienię własnoręcznie - zaglądałem w to miejsce nie powinno być większego problemu.
[ Dodano: 26-09-2009, 21:04 ]
Obiecałem, powiedzieć o efektach. Zataem:
Przy pomocy kolegi otworzyliśmy puszkę z tasiemką, okazało się, że przy mocowaniu jest przełamana, odcieliśmy uszkodzony kawałek, wlutowaliśmy taśmę do wtyczki złożyliśmy do kupy i.................. działa
Obiecałem sobie jednak, że jeżeli padnie ponownie to kupię taśmę i założę już bez grzebania. Dla zainteresowanych nowa kosztuje 1100 zł, z Allegro od 100 zł. |
|
|
|
 |
|
|