Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E32A 1.8] Spalanie i (ewentualna) wymiana sondy lambda
Autor Wiadomość
mc 
Forumowicz

Auto: Galant E88A 2.5 V6 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2009, 22:38   [E32A 1.8] Spalanie i (ewentualna) wymiana sondy lambda

Witam serdecznie.Mam mały problem. Otóż mój Gal spala okolo 14 litrów paliwa więc wydaje mi sie że to odrobine za dużo.Czy to może być spowodowane przez sonde lambda(auto ma przebiegu ponad 300 tyś i raczej przez ten czas nie byla wymieniana) ,a jeżeli tak to jaką kupić? Wiem z forum że sondy lambda firmy ntk są dobre ale do tego modelu kosztuje ponad 600 złotych (jak dla mnie trochę za dużo) a nie chce kupować jakiegoś uniwersalnego szajsu z allegro. Może polecacie coś innego? Mam też maly problem z zachowaniem się mojego silnika na drugim biegu. Jak przyciskam gaz to przez chwile ładnie idzie gdzies do 3000 tys obrotów poźniej przytka sie na jakąś sekunde i idzie dalej. Dodam że nie dzieje sie to za każdym razem jak jade na dwojce. Co moze byc tego przyczyną?

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-09-2009, 00:35   

Co do spalania dla pewnosci czy to na pewno jest wina sondy , to bym podjechał na pierwszą lepszą stację diag. i sprawdził skład mieszanki :wink: jeżeli jest duzo poza norma chodzi mi dwutlenek węgla to raczej jest to wina sondy , ale jak sonda by była walnieta to zapalał by sie CHECK ENGINE ( tak miałem u siebie ) Ja osobiscie załozyłem TAKĄ SONDE koszt w IC ok 170 zł , zrobione ok 20 tyś km i bez problemów :) polecam również Taką

Odpowiedz do tematu