|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Sprzęgło i obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
cbanan
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '96 1,8 SOHC GLS+LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2009, 18:52 [Cari 1.8] Sprzęgło i obrotomierz
|
|
|
Witam,
1. W mojej Cari sprzęgło zaczęło brać bardzo wysoko - wystarczy lekko położyć stopę na pedale(sprzęgła ma się rozumieć;), żeby rozpiąć układ napędowy i stało się dużo bardziej miękkie(nie żeby tak zupełnie, ale na pewno bardziej niż wcześniej). Pytanie moje jest laickie - czy to są objawy kończącego się sprzęgła?? Bo z przyspieszaniem i uślizgami sprzęgła nie mam problemów.
2. Obrotomierz od czasu do czasu potrafi zrobić dziwną rzecz, mianowicie przy przyspieszaniu w pewnym momencie wygląda jakby się przyciął, a po dosłownie sekundzie skacze o jakieś 200-220 obrotów do właściwej wartości, przy czym nie czuć żadnych szarpnięć ani innych sensacji, ani nie dzieje się tak za każdym razem, poprostu od czasu do czasu coś mu odpali. I tu pytanie jest proste - co to być może bo tu już żadnych pomysłów nie mam :/
Pzdr
Banan |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2009, 20:25
|
|
|
1. Dobrze podejrzewasz
2. Może być problem z silniczkiem obrotomierza lub (bardziej prawdopodobne) z masą - wyjmij zespół zegarów i podociągaj czarne śrubki - odpowiadają właśnie za masę. |
_________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" - Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
Były: EA2W, CP9A-4G63t i E57A-4D68t
"All is hardcore when made with love" |
|
|
|
 |
|
|