Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupowanie Outlandera 3.0
Autor Wiadomość
kragg
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2009, 22:59   kupowanie Outlandera 3.0

Przede wszystkim chciałem wszystkich przywitać.

Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna samochodu i wybór padł na Outlandera II. Przede wszystkim przez to, że ma taaki bagażnik i nie jest kombi ;) . A że przy okazji chciałem coś mocniejszego kupić więc chciałem silnik 3.0.

Ponieważ jednak nie mam zbytnich doświadczeń z kupowaniem używanych samochodów, a już sprowadzonych zupełnie, to mam trochę pytań, przy których mam nadzieję mi pomożecie.
1. Przede wszystkim - czy to jest dobry wybór?
2. Jakie problemy może za sobą pociągnąć taki zakup? Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że zostanę "przewalony" przy zakupie?
3. Czego mogę się spodziewać w trakcie użytkowania (wszelkie plusy dodatnie i ujemne)?
4. Czy ta wersja jest faktycznie o tyle tańsza od tego samego rocznika kupowanego w salonie w Polsce?
5. Który wybrać
Mieszkam w Warszawie, ale w okolicy, przynajmniej wg. ogłoszeń internetowych nikt nie sprzedaje takiego sprzętu, poza mało twarzowym białym Outlanderem. Chyba, że o czymś nie wiem.
Przebywam czasem na pomorzu wiec poszukałem trochę w okolicy i jest tam tego trochę:
http://otomoto.pl/mitsubi...0-C9500100.html
http://otomoto.pl/mitsubi...6-C9634815.html
http://otomoto.pl/mitsubi...l-C9140455.html
http://moto.gratka.pl/tre...dcb122f49e6a0,1

Co sądzicie o nich?

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2009, 11:52   

Linki, ktore zapodales pochodza od "handlyrzy". Pamietaj, ze wypytujac sie o przeszlosc samochodu niekoniecznie poznasz od sprzedawcy prawdziwa historie autka. :?
Warto wyskoczyc z paru groszy i podjechac z takowym samochodzikiem do ASO - tam juz dokladnie powinni go przeswietlic i powiedziec co i jak.
Trzylitrowe Outki to przewaznie amerykance - zapytaj czy sprzedajacy pofatygowal sie poprzerabiac samochod do warunkow europejskich (czy np. zmienil przednie lampy na asymetryczne - przy xenonach to juz wcale nie maly wydatek).

Zreszta, sam jestem na etapie kupna outka, tyle, ze mnie interesuje diesel. Ostatnio mialem nawet ciekawa przeprawe ze sprzedajacym. Jak chcesz znac szczegoly to wal na pw

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 16-09-2009, 15:56   

Na wstępie mogę powiedzieć, że TEN Outlander miał malowany cały prawy bok - widać że jest matowy w porównaniu z drugą stroną.

Krzysiek_slask napisał/a:

Zreszta, sam jestem na etapie kupna outka, tyle, ze mnie interesuje diesel. Ostatnio mialem nawet ciekawa przeprawe ze sprzedajacym. Jak chcesz znac szczegoly to wal na pw

A nie możesz napisać tego na głównym forum? Kolejnej osobie unikniesz zmarnowanego czasu, paliwa, itd. :)

Seranum 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 08-10-2009, 12:22   

Witam,

Też przymierzam się do zakupu tego Outlandera II 3.0.

Będę wdzięczny za wymienienie plusów i minusów.

Przy okazji zapytam czemu należy wymienić oświetlenie na asymetryczne i jak poznać które jest które ?

Co ewentualnie trzeba jeszcze brać pod uwage przy samochodzie z USA ?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 08-10-2009, 12:30   

Lampy muszą mieć homologację europejską z logo (E) na reflektorach. Auto musi też być wyposażone w tylne światło przeciwmgielne. Amerykańce tego nie mają.

Pozdr.

Dominik

Seranum 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 08-10-2009, 12:35   

Dzięki za tak szybką odpowiedź.
Czy to jedyne kwestie ? Na co jeszcze musiałbym zwrócić uwagę przy zakupie. Zamierzam podjechać do autoryzowanego serwisu, ale chodzi mi bardziej o formalne porady, bo technicznie będzie przejżany.

Czy ktoś może powiedzieć jak się sprawuje silnik 3.0 w automacie ?
Na jakim poziomie jest spalanie i przyspieszenia ? Czy silnik jest głośny ?

Czy w Polsce nie ma problemu z serwisowaniem aut z USA ? Części są jednakowe ?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 08-10-2009, 13:04   

Proponuję użycie funkcji Szukaj. Było już kilka wątków na podobny temat.

Pozdr.

Dominik

Odpowiedz do tematu