Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o opinię
Autor Wiadomość
Zenek 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Seicento 0,9
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2009, 16:43   Prośba o opinię

Witam

Proszę o opinię o tym SS:
http://otomoto.pl/mitsubi...y-C9899266.html
Będę chciał oglądnąć to auto na żywo ale może wcześniej, ktoś ze znających model wypatrzy na zdjęciach coś ciekawego na co powinienem zwrócić uwagę.

Pozdrawiam

Zenek

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 20-09-2009, 20:46   

Na zdjęciach wygląda ładnie, ale z pewnością wypowiedzą się mitsumaniacy z lepszym wzrokiem niż ja :wink: . Dla mnie auto wygląda na tyle dobrze, by nabrać ochoty obejrzeć je na żywo 8)
Pozdrawiam
Bogdan

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 20-09-2009, 20:52   

A gdzie on relingi zgubił :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 20-09-2009, 21:08   

JCH napisał/a:
A gdzie on relingi zgubił :?:
bida editione ;)

ryszardko 50 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star MSS 2001r
Wysłany: 21-09-2009, 21:21   

Brak oryginalnego [fabrycznego] radyjka!!!!

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 21-09-2009, 23:02   

Przez 3 lata przejechał tylko 14 tys. km? hmm... Poza tym strasznie wypucowany :) nie ma siły, żeby komora silnika wygladala jak nowa bez użycia chemii :D

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 22-09-2009, 06:41   

Z Użyciem chemii, jednak nie cała komora a tylko to co widać czyszczone :)

Widziałem go ostatnio. Ładnie wypucowany , trochę niewielkich rysek na karoserii. Pęknięta zaślepka mocowania amortyzatora w bagażniku. Poza tym ogólnie wizualnie OK chociaż bardzo dokładnie mu się nie przyglądałem.

Silnik pali bezproblemowo, nie zauważyłem żeby kopcił, nie dymi po wyjęciu stalki.

Z wad - w klimie jakiś wężyk dziurawy do zaspawania i nabicia. No i gościu wygadał się, że wymieniał zdaje się turbinę. Według jego słów chodzi całkiem ładnie ale brakuje mu trochę mocy , tak że coś tam nie do końca jest w porządku.
Samochód podobno od kobity która mało jeździła :P . Ma TUV aktualny.

Moim zdaniem jednak obejrzenia wart.

EDIT - z tego co pamiętam to jednak ma CD fabryczne chociaż głowy nie dam.

marsen 
Mitsumaniak
Mario

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3
Wysłany: 22-09-2009, 08:17   

Wczoraj dzwoniłem do sprzedającego, miał dwa - ten zielony i srebrny w wersji comfort, niestety srebrny sprzedany 2 dni temu, a po zielonego już ktoś jechał z chełma bodajże..

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2009, 06:51   

Srebrnego Comforta kupiłem a wczoraj odebrałem . Tak że jestem już pełnoprawnym posiadaczem Misia. Zielony cały czas do sprzedania. Ci z Chełma nie dojechali.

marsen 
Mitsumaniak
Mario

Wysłany: 23-09-2009, 09:20   

hehe no to gratki :) pewnie gdybyś ty go nie kupił to ja bym się zdecydował :wink:
zadowolony z zakupu? 8)

Zenek 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Seicento 0,9
Wysłany: 23-09-2009, 10:35   

Drtymf gratuluję nabytku, niech dobrze służy. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie.
Widzę, że jesteś z Ostrowca, a w Ostrowcu na Sandomierskiej gość ma wystawione dwa SS. oglądałeś je może?
http://otomoto.pl/mitsubi...d-C8533224.html
http://otomoto.pl/mitsubi...y-C9320199.html

Pozdrawiam

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2009, 11:11   

Dzięki za dobre słowo :)

Póki co bardzo zadowolony ale trochę niedoróbek ma - wywalona któraś poduszka pod silnikiem i lekko tarpie na wolnych obrotach, jedna lampka w podświetleniu zegarów tylko działa , z klimy daje strasznie ale mam nadzieję że to wszystko co mu dolega, okaże się za jakieś 2 miesiące oby wtedy było pozytywnie. W ogóle szukanie dobrego używanego samochodu to jest loteria jak dla mnie, szczególnie przy podejściu naszych handlarzy. Za to bardzo zadowolonym z ceny i spalania ( 4,7l/100 wg komputera po 100 km powrocie).

Pierwszego oglądałem - zewnętrznie przyzwoity ma wgniecenie ok. 15 cm średnicy na rancie przedniego błotnika od strony kierowcy i trochę rysek. Wnętrze trochę nieciekawe - poprzepalane siedzenia z zaciekami z prania chyba i mocno porysowane plastiki, rączki drzwi mocno wytarte ale to chyba normalka w tych rocznikach bo wszystkie prawie które oglądałem to miały ( z wyjątkiem tego zielonego z Mieczyna właśnie, mój niestety też :( ). Co do mechaniki się nie wypowiem bo nie oglądałem - żonie się wygląd nie spodobał szczególnie za tą cenę ( w komisie drożej stał niż na stronie jakieś 500 zł) i już nie było po co dalej grzebać.
Drugiego nie oglądałem nie było go w tym komisie - chyba do właściciela trzebaby dzwonić ale jak dla mnie bidne wyposażenie za tą cenę mimo że dobry rocznik (zdaje się nawet elektr. szyb nie ma) więc odpadł w przedbiegach i nawet nie oglądałem.

marsen 
Mitsumaniak
Mario

Wysłany: 23-09-2009, 15:22   

drtymf napisał/a:
Póki co bardzo zadowolony ale trochę niedoróbek ma - wywalona któraś poduszka pod silnikiem i lekko tarpie na wolnych obrotach, jedna lampka w podświetleniu zegarów tylko działa , z klimy daje strasznie ale mam nadzieję że to wszystko co mu dolega, okaże się za jakieś 2 miesiące oby wtedy było pozytywnie. W ogóle szukanie dobrego używanego samochodu to jest loteria jak dla mnie, szczególnie przy podejściu naszych handlarzy. Za to bardzo zadowolonym z ceny i spalania ( 4,7l/100 wg komputera po 100 km powrocie).

no to fajnie, drobne sprawy, nic tylko sie cieszyć :) szkoda że sie spoźniłem.. :P

Odpowiedz do tematu