|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Alternator rolki |
Autor |
Wiadomość |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2009, 11:40 Alternator rolki
|
|
|
Panowie pomocy. Spotkała mnie ostatnio niemiła niespodzianka na trasie z Miasta Stołecznego do Łodzi. Otóż jedna z rolek która napędza alternator się rozsypała. Miałem o tyle fart że nie straciłem ładowania bo pasek nadal napędzał alternator ślizgając się jednocześnie po tym co zostało z rozwalonej rolki. I tu kłania się porzekadło starych samochodziarzy "że jak samochód zbyt długo stoi w garażu to też nie dobrze" Mam to szczęście że używam miśka ostatnio odświętnie na weekendy bo mam auto służbowe
i wprawdzie jedna z rolek popiskiwała ale zbagatelizowałem sprawę i mam za swoje... Rok temu ponieważ owa rolka był nie do dostania dobrałem rolkę od jakiegoś Citroena (chodzi o tą dolną blisko koła pasowego) wytrzymała tylko rok. Moje pytanie jest następujące - czy może ktoś sprawdzić jaką ta rolka ma szerokość i średnicę ? Albo może macie jakieś schematy w PDF'ie ? |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 22-09-2009, 16:33
|
|
|
heheh, masz ten sam kłopot co Ja z tymi rolkami od paska PK jest przechlapane. Ja dobierałem ostatnio od VW bodajże żeby dopasować dolną, a potem padła górna i też jest kiepsko tzn. dostęp mam ale drogie to dziadostwo więc też dosztukowałem juz nie pamiętam od czego. Jakiś czas temu widziałem takową na Allegro za chyba 70zł
[ Dodano: 22-09-2009, 16:35 ]
znalazłem niestety za więcej
http://moto.allegro.pl/it...ncer_sigma.html |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11149 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 22-09-2009, 17:02
|
|
|
Panowie,pytałem o tą rolkę u Japaneze,i miał ją na półce.
Kosztuje ok.130 zł.
Podobno pasuje od 3.0 (Marek tak twierdzi)
Pozdro. |
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2009, 22:16
|
|
|
Pogadam jutro z Markiem przez tel zawsze używka ale w oryginale będzie lepsza niż od cytryny nowa ... Tak czy inaczej dam znać co zalatwilem
[ Dodano: 26-09-2009, 23:44 ]
I udało się Panowie dostałem prawie nową rolkę w oryginale - chodzi cicho i nie jest z Citroena Mam jeszcze jedno do Was pytanko a właściwie do Mitsu.pl bo kiedyś walczyłeś z tym tematem. Powoli muszę się rozglądać za kołem pasowym do mojego misia - gdzie tego szukać albo to zregenerować ? |
|
|
|
 |
|
|