Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Proton Hamulce
Autor Wiadomość
ZeusProton
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2008, 12:47   Proton Hamulce

Witam, czeka mnie wymiana płynu hamulcowego, czy wystarczy poodkręcać kolejno króćce przy każdym kole i spuszczać aż do momentu pojawienia się nowego płynu, czy ważna jest kolejność kół?. Ktoś mi mówił, że ważna jest kolejność dlatego w celach uniknięcia problemów pytam.
Tak na marginesie jeżeli ten temat był już poruszany (a nie znalazłem) to proszę mnie nie rugać jak burą sukę (co się ostatnio zdarza kiedy ktoś zdubluje temat) tylko grzecznie podać linka do tego tematu, za co ja grzecznie podziękuję. I pozdrowię może nawet:D

A tak na serio - hamulce w samochodzie słabo hamują, ciężko jest nawet zapiszczeć jak jest dobra przyczepność. Klocki są dobre, tarcze, cylinderki w normie, padło więc na płyn, którego nie wymieniałem za mojej 3-letniej kadencji i podejrzewam, że poprzedni właściciel też nie robił tego jakiś czas przed sprzedażą. Czekam na podpowiedzi co może jeszcze być be...

DJ Iceman 
Nowy Forumowicz

Auto: PROTON 313
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-09-2009, 11:45   

w tym temacie to napiszę bo nie chcę forum zasmiecać - jakiego płynu hamulcowego mam szukac i gdzie go najlepiej kupić ?

n4p 
Mitsumaniak
DIESEL POWER !

Auto: Proton 420 TD, 4D68P
Wysłany: 30-09-2009, 07:17   

A może masz układ zapowietrzony? Nie koniecznie musi być to wina wadliwego płynu. Po pompuj trochę pedałem odpowietrz i jedź spr. jak się zachowuje.

DJ Iceman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-09-2009, 07:45   

w sumie to nie narzekam na hamulce, klocki wymieniałem jakoś w kwietniu i jest ok. kolega ostatnio wymieniał w swoim aucie i powiedział że taki płyn trzeba wymieniać co jakiś czas.

ryba84
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2009, 12:23   

DJ Iceman napisał/a:
w tym temacie to napiszę bo nie chcę forum zasmiecać - jakiego płynu hamulcowego mam szukac i gdzie go najlepiej kupić ?

Dot3 lub Dot4.

DJ Iceman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-10-2009, 21:36   

juz zakupiłem dot4. właśnie został wymieniony

Odpowiedz do tematu