Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A 1.8] wymiana linek zmiany biegow RATUNKU!!
Autor Wiadomość
wenclubmx 
Forumowicz

Auto: CA5A GTI:)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2009, 17:05   [CA5A 1.8] wymiana linek zmiany biegow RATUNKU!!

Witam.poszly mi liki od zmiany biegow i teraz mechanik mi zrobil na szybko ze mam 1 3 i 5.zamowilem juz nowe.
pierwsze pytanie czy od 1.6 pasuja do gti
nastepne to czy dam rade samemu wymienic, czy nie trzeba jakis dziwnych narzedzi itd.prosze o ocene trudnosci montazu w skali 1 do 10;)
Ostatnio zmieniony przez wenclubmx 24-09-2009, 15:43, w całości zmieniany 1 raz  

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2009, 17:21   

skala.1.klucz 12mm odkręć dwie śruby na ścianie grodziowej,zdejmij osłonę dźwigni biegów,resztę sam się domyślisz,powodzenia.

pyjte 
Mitsumaniak
Klaun Szyderca

Auto: demo
Wysłany: 24-09-2009, 00:24   

wenclubmx napisał/a:
1.6 pasuja do gti
pasują.

Musisz zdjąc cały tunel srodkowy, linki są na zawleczkach także nie ma problemu z ich zdjęciem, potem jak wspomniał 4g63colt, w ścianie grodziowej dwie śruby, z jedna się pobawisz bo jest blisko nagrzewnicy, poem przy skrzyni również jest na zawleczkach więc też łatwo. Ogólnie godzinka roboty ;)

wenclubmx 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2009, 15:43   

zalozylem te linki ale nie pasuje cos...sa za dlugie...moze cos zle zrobilem??nie mam pojecia co mam zrobic takie linki chyba nie sa regulowanej dlugosci prawda??ratujcie prosze:(!!

[ Dodano: 24-09-2009, 16:24 ]
przymierzylem linki do siebie stara i nowa sa tej samej dlugosci...nie mam pojesci co moze byc nie tak...

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2009, 20:02   

najpierw załóż w środku samochodu a później do skrzyni,czasami trzeba je trochę powyginać.

wenclubmx 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2009, 20:24   

nie spoko okazalo sie ze jsetem idiota i odwrotnie zalozylem uchwyt tam na skrzyni...juz jest cacy dziala i jestem szczesliwy:)

Odpowiedz do tematu