Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
14-10-2009, 17:22
Prośba o ocenę galant 24 gdi
Autor Wiadomość
frodo81 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT 24 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2009, 22:59   Prośba o ocenę galant 24 gdi

Witam
Jestem świeżakiem na formum zatem chcę przywitać Wszystkich których zaraził rekin z pod znaku trzech diamentów :)
Chciałem zakupić Galanta 2.4 GDI i przy tym prosić o opinie na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu? Mam takiego na oku :) i chciałbym prosić o opnie na jego temat i tu też nasuwa się kolejna prośba jeśli któryś z Szacownych Forumowiczów mieszka w Lubline lub okolicach czy mógłby pojechać i oglądnąć ten samochód. Oto link

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9996869

Za wszelkie opinie dziękuje z góry i pozdrawiam

PS mam nadzieje że niedługo dołączę do szczęśliwego grona posiadaczy Mitsu :)

P1r4t 
Forumowicz

Auto: EA2A AT
Wysłany: 03-10-2009, 23:26   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=86

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 03-10-2009, 23:53   

P1r4t napisał/a:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=86

frodo81 tak jak napisał P1r4t nie w tym temacie zamieściłeś Swoje ogłoszenie ja od siebie dodam jeszcze to http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

A tu masz literaturę fachową http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 sadze ze to Ci dużo pomoże,

Co do auta to wygląda ładnie,ciekawe gdzie jest haczyk,bo cena jest bardzo niska jak za ten rok i na polskich blachach,

kristoferson 
Nowy Forumowicz

Auto: M
Wysłany: 04-10-2009, 01:43   

I dlaczego wszyscy handlarze cofają liczniki do ok. 180tys. km? :x

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-10-2009, 08:52   

Jak to sprzedajacy okreslil, ze wszystko ok to dlaczego sprzedaje auto warte 18 - 23tys za polowe wartosci? Tak więć moja opinia na tena temat, pomimo tego ze zdjecia nazbyt wiele nie oddaja jest nastepujaca:
- zderzak przedni moglbyc lakierowany, choc barwa auta jest w taki sposob zdradliwa ze to moglby byc tylko refleks swietlny
- galka biegow swieci sie jak nowa
pozatym ciezko napisac cos wiecej ze wzgledu na ciemna barwe auta, zdjecia robione z duzej odleglosci, brak jakichkolwiek przez to szczegolow, dlaczego nie ma zdjecia silnika, moze jakby bylo zdjecie komory silnika ktos by sie dopatrzyl ze moze brakowac jakiegos drobnego elementu.

Jedynym wyjsciem jest sprawdzanie organoleptyczne, wez ze soba dobrego szpeca, albo jak sie jakis forumowicz zgodzi z okolicy to tez tym lepiej, nie kupuj w ciemno bo moze cie to kosztowac drogo moj dziadek zawsze powiadal "to co jest tanie jest drogie" calkowicie sie z tym zgadzam, dlatego uwazam ze w aucie siedzi nie jeden feler, musisz sprawdzic wszystkie najdrobniejsze szczegoly, ponaciskac wszystkie mozliwe przyciski, pociagnac wszelkie mozliwe galki, poregulowac wszystkie mozliwe regulatory, pozagladac do wsystkich schowkow, zakamarkow, wszystko co sie otwiera, rusza, przyciska, wciska, daje dotknac niech przykuwa twoja uwage, a druga ososba niech zajmie sie wizualna ocena mechaniczna i w razie czego studzi gorace zapaly

POZDRAWIAM

[ Dodano: 04-10-2009, 08:57 ]
P.S. Najwazniejsze nie zapomnij oczywiscie o jezdzie probnej, maglowac wszelkimi dostepnymi biegami od 1 do 5 przy jezdzie w przod i R w jezdzie w tyl, nie unikac dolkow na drogach, sprawdzic jak chodzi w niskim zakresie obrotow a jak w wysokim, jak zachowuje sie gdy przy niskiej predkosci masz nieco wiekszy bieg, np 3 przy 30km/h
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 04-10-2009, 13:55   

Poproś o numer VIN i szwedzkie numery tego autka, przebieg możemy sprawdzić.
Co do ceny to faktycznie niska, tym bardziej, że nie widziałem tak niskich cen w szwedzkich ogłoszeniach.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi