|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
łącznik stabilizatora ? |
Autor |
Wiadomość |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 186 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 05-10-2009, 12:28 łącznik stabilizatora ?
|
|
|
Witam,
Mam laicki problem. Otóż wymieniałem łącznik stabilizatora w Space Starze z tyłu i znajomy mi powiedział ze to ma być skręcone do oporu. (chodzi o te 2 gumy) Po takim skręceniu gumę wybuliło i po paru miesiącach się zerwała. Kopiłem teraz same gumki i nie wiem czy tez tak skręcić mocno ? czy tez jakoś bardziej z wyczucie ? Łącznik taki jak poniżej.
Pozdrawiam
Lukasz921 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 05-10-2009, 14:01
|
|
|
A gwint na łączniku Ci się nie przyciągnął ? Bo w tanich zamiennikach to dość częste przy dokręcaniu i potem trzeba kupić cały łącznik. |
|
 |
lamer
Nowy Forumowicz
Auto: h100
|
Wysłany: 05-10-2009, 14:08 Re: łącznik stabilizatora ?
|
|
|
lukasz921 napisał/a: | Mam laicki problem. Otóż wymieniałem łącznik stabilizatora w Space Starze z tyłu i znajomy mi powiedział ze to ma być skręcone do oporu. (chodzi o te 2 gumy) Po takim skręceniu gumę wybuliło i po paru miesiącach się zerwała. Kopiłem teraz same gumki i nie wiem czy tez tak skręcić mocno ? czy tez jakoś bardziej z wyczucie ? |
A w komplecie nie było metalowej tulejki wkładanej w te gumy jako dystans dla nakrętki? Jeżeli nie, to musisz dokręcić na wyczucie tak by gumy tylko lekko "spęczniały". Jak zacznie stukać to po prostu dociągniesz mocniej. |
|
|
|
 |
|
|