|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-12-2009, 19:12 |
[E5x 92-96] Galant z podlaskiego |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2009, 18:14 [E5x 92-96] Galant z podlaskiego
|
|
|
Musze kupić zimówki do swojego auta (cabrio) ale ostatnio pomyślałem czy nie lepiej za ta kasę kupić drugiego auta, znalazłem takiego gala na allegro, może ktoś go zna i mógłby coś więcej o nim powiedzieć:
http://moto.allegro.pl/it...3r_polecam.html
Dane
Aktualna cena 1 000,00 zł
Opis
Rok produkcji (1900 - 2100): 1993
Przebieg (km): 350000
Pojemność silnika (cm3): 1997
Moc silnika (KM): 150
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Stan: Używany
Wyposażenie Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Zarejestrowany w Polsce
Witam wszystkich zainteresowanych moim samochodem.Przedmiotem aukcji jest samochód osobowy Mitsubishi Galant koloru Grafitowego z 1993 roku o mocy 150 KM pojemności silnika 2 litrów V6.Nigdy nie żałowałem na benzynę i jeżdżę calutki czas na Pb98. Dlatego nie potrzebuję instalacji gazowej ponieważ nie ma się takiej frajdy z użytkowania LPG jak z benzyny.Jak wszyscy wiemy LPG jest tańsze, ale marnuje się silnik oraz zużywają w szybszym tempie różne podzespoły.Silnik jest w super stanie ostatnio wymieniłem w nim rozrząd, a dokładnie jakieś 6000km, nie bierze ani grama oleju, chodzi na wszystkich garach po prostu żyleta.Odczuwa się w 100% tą moc którą zaoferowali nam Japońscy mechanicy.Skrzynia jest manualna 5 biegowa + wsteczny, wszystkie biegi wchodzą płynnie, żaden bieg nie wyskakuje, sprawna bankowo.Opony są założone zimowe w stanie ( 5 - 6 mm ).Na wyposażeniu ma klimatyzację, elektrycznie sterowane wszystkie szyby, lusterka również sterowane elektrycznie ( podgrzewane ), szyberdach 2 strefowy ( 1 strefa pod kątem, 2 strefa otwierana po całości lub jak kto uważa ) + zasłona przeciwsłoneczna, wspomaganie, centralny zamek, poduszka powietrzna, tylne siedzenie dzielone na wszystkie możliwe zastosowania jakie miało te mitsubishi w tamtych latach.Ogólnie mówiąc w skrócie samochodzik należy do aut z wyższej półki, posiada pełne wyposażenie oprócz skórzanej tapicerki oraz automatycznej skrzyni biegów.Stan blacharki: trochę bierze go rdza na błotnikach przednich, ale jeszcze ujdzie, amortyzatory tylne są do wymiany, do założenia są NOWE 2 paski klinowe ( 1- odpowiedzialny za ładowanie alternatora, zaś 2 za wspomaganie oraz klimatyzację ).Badanie techniczne ma ważne do 10.12.2009 ubezpieczenie OC do 16.03.2010.Jeśli kogoś by interesowała jakaś część to posiadam praktycznie każdą ponieważ mam 2 identycznego Galanta na części.Więcej zdjęć mogę wysłać osobom poważnie zainteresowanym na e-maila.Kontakt ze mną telefoniczny : 889-172-447 , e-mail : mandarynka11120@wp.pl oraz GG : 13545134.Licytację zaczynamy od 1000,00zł. , kto da więcej ten wygrywa mój samochód ( w gruncie oczekuję kwoty 4000,00zł.), ale to jest licytacja także zobaczymy.Bardzo proszę o rozważne składanie swoich ofert ponieważ nie odwołuję ofert ! Mile widziane są oględziny osobiste po uprzednim kontakcie ze mną.Proszę zadawać pytania na e-mail : mandarynka11120@wp.pl a nie poprzez " zadaj pytanie sprzedającemu "
 |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 11-10-2009, 15:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11175 Skąd: Radomsko

|
Wysłany: 06-10-2009, 20:29
|
|
|
Z jednego zdjęcia niewiele można wywnioskować.
Ale za to cena fajna jak za takie auto
Poproś go o foty,i wklej,to będzie można więcej coś powiedzieć
Pozdro. |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2009, 22:11
|
|
|
a jak ten silnik sie sprawuje wraz ze skrzynia biegow, przezyje jeszcze z 10tys km?
zaraz poprosze o wiecej fotek, choc w sumie stan blachy i jego bezwypadkowosc malo mnie interesuje bo i tak na wiosne auto trafilo by na zlom. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11175 Skąd: Radomsko

|
Wysłany: 07-10-2009, 17:07
|
|
|
Silniki w tym aucie są bardzo dobre.W końcu to v6 |
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 07-10-2009, 19:19
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Silniki w tym aucie są bardzo dobre.W końcu to v6 |
Potwierdzam! jeżdziłam takim przez ładnych parę lat, silniczek chodził jak marzenie i gdyby nie dach napewno służyłby mi do dzisiaj.
[ Dodano: 07-10-2009, 19:51 ]
jacek11 napisał/a: | Ale za to cena fajna jak za takie auto |
Tylko że do licytacji! |
EA5W

|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2009, 20:27
|
|
|
Cytat: | Tylko że do licytacji! |
mysle ze za duzo nie podskoczy (jesli wogole),
chyba wybiore sie obejrzec to autko w sobote i sprawdze jego stan techniczny. |
|
|
|
 |
BORIS
Forumowicz NO PAPARAZZI! :)
Auto: EA2A SE
|
Wysłany: 07-10-2009, 23:01
|
|
|
oj! troche drogie te zimowki...4000PLN (za 1000 pewnie nie sprzeda)...na takich to chyba na Mount Everest wjedziesz ))
a co do silnika - to jedna z lepszych konstrukcji. Mialem okazje testowac poniewaz pare lat jezdzilem Vitara z silnikiem 2,0 V6, a to chyba ta sama jednostka napedowa (chyba ze sie myle, hehe) Jest niezawodna ) Pzdr! |
_________________ u nas jeździ się wyłącznie PKS-em |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-10-2009, 09:02
|
|
|
arturro, przecież miałeś Gala E5 przed Carismą - powinieneś wiedzieć, jak to jeździ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2009, 09:29
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | arturro, przecież miałeś Gala E5 przed Carismą - powinieneś wiedzieć, jak to jeździ |
mialem 1.8 w ktorym sypnela sie skrzynia przy 180tys,
oczywiscie wiem jak jezdzi ten samochod min dlatego zwrocilem uwage na ta aukcje.
sprobuje umowic sie na sobote i obejrzec to auto.
BORIS napisał/a: | oj! troche drogie te zimowki...4000PLN |
no bardzo drogie dlatego moj maks to 1800zl
[ Dodano: 06-11-2009, 14:52 ]
udalo mi sie wylicytowac to auto za 1225zl ale jako ze nie mialem zbyt duzo wolnego czasu pojechal je ogladac moj brat z tesciem, wiec moze opisze w punktach co stwierdzili:
1. Brak paska na alternatorze (nie wiadomo czemu, choc ja sie domyslam - aby ukryc wady silnika).
2. Przesunieta tylna os
3. Pobity (zaklejony tasma) klosz przedni
4. Zbita przednia szyba
5. Chlew (doslownie) w srodku
6. Pomimo podlaczenia aku i proby zapalenia auta z kabli naszej A6 auto nie zapalilo
7. Delikatna korozja o ktorej wspomina sprzedajacy to dziury w blotnikach przez ktore widac silnik.
8. Opony lyse
9. itd itd itd
wiem wiem cena niska ale potrzebowalem auta ktore przetrwa zime, a nie skarbonki bez dna, auto do niczego sie imo nie nadaje.
Narazie sprzedawca "pluje" sie do mnie ze nie odebralem auta wiec jak go postraszylem ze wystawie negatyw powiedzial ze auto pojdzie na czesci wiec uwazajcie bo nie wiem czy cokolwiek moze sie nadawac z tego auta. |
|
|
|
 |
|
|