|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przygasające światła i deska przy załączajęcej sie klimie |
Autor |
Wiadomość |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:15 Przygasające światła i deska przy załączajęcej sie klimie
|
|
|
Witam
Zauwazyłem dzisiaj, ze podczas zalączanie się klimy na moment przygasaja mi swiatła i podświetlenie deski. Potem już wszystko jest ok. Dzieje się tak tylko przy klimie i tylko na luzie. Przy dodawaniu gazu wszystko jest ok. Regulator napiecia i mostek oraz łożyska w altku nowe. Nie wiem czy działo sie tak wczesniej bo było lato i nie było widać podświetlenia i świateł. Teraz jest wcześniej ciemno no i zauwazyłem. może tak było wczesniej. Wyświetlacz nie przygasa. Nie wiem. też tak macie? |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:55
|
|
|
osiem, w moim MSS jest tak samo. Zaobserwowałem to podczas wakacyjnych wojaży, wracałem nocą w ulewnym deszczu, byliśmy przemoczeni i włączyłem klimę plus ogrzewanie, by móc widzieć drogę . Podczas załącznia się klimy światła przygasają . Czytałem gdzieś na forum, że misie tak mają .
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
16298
Mitsumaniak
Auto: space star 1,6
|
Wysłany: 21-10-2009, 22:08
|
|
|
Potwierdzam .W moim MSS dzieje się tak samo . |
_________________ piotr |
|
|
|
 |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
|
Wysłany: 22-10-2009, 14:47
|
|
|
Witam
Ładowanie sprawdzone
Wyniki nastepujace:
Stan spoczynkowy aku - 13,9
Ładowanie bez obciążenia - 14,27
Ładowanie z obciążeniem (radio, światła, dmuchawa 3 bieg, ogrzewanie szyby) - 14,22-14,27
Ładowanie z włączoną klimą - w momencie załączenia wiatraka - 13,3 po 1 sek 14,27
Ładowanie na włączonych światłach awaryjnych - 13,4 - 14,27 - skok podczas mrugania.
Na informacje, ze przygasają mi światła w momencie załączenia klimy, elektryk powiedział, ze norma. Jest spadek w sieci ale po sekundzie regulator napięcia podnosi napięcie do 14,27 wieć super. Mam jeździć i się nie martwić. |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 22-10-2009, 15:26
|
|
|
No i u mnie to samo, dodatkowo czasem czuć po silniku kiedy się załącza klima - trochę go przymula na sekundkę.
Dobrze wiedzieć, że ten typ tak ma i nie ma co grzebać. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
|
|